Nabeschouwing NEC - SC Cambuur (2-3) || Eredivisie 2021/2022

Vrijdag 26 november 2021 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt NEC het vrijdag 26 november 2021 om 20:00 uur in eigen huis op tegen SC Cambuur. De wedstrijd wordt gespeeld in Goffertstadion in Nijmegen.

Via de NEC - SC Cambuur live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NEC - SC Cambuur (2-3)

Het Eredivisie duel tussen NEC en SC Cambuur is onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink geëindigd in een 2-3 overwinning voor SC Cambuur. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door J. Jacobs, waarmee SC Cambuur met 0-1 de leiding nam. NEC kwam in de 31e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van E. Barreto, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 36e minuut zette A. Akman zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee NEC de leiding in de wedstrijd nam.

Na 52 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat R. Uldrikis de 2-2 maakte voor SC Cambuur. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk SC Cambuur dat in de 66e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat A. Bangura de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Rob Dieperink en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van SC Cambuur.

LIVE NEC - SC Cambuur 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NEC - SC Cambuur teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt J. Jacobs met assist van N. Doodeman SC Cambuur 0-1
31' Doelpunt NEC Doelpunt E. Barreto met assist van L. Schone NEC 1-1
36' Doelpunt NEC Doelpunt A. Akman NEC 2-1
46' Gele kaart NEC Gele kaart voor E. Tavsan NEC
52' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt R. Uldrikis SC Cambuur 2-2
55' Gele kaart NEC Gele kaart voor I. Marquez NEC
58' Wissel SC Cambuur Wissel M. Breij voor N. Doodeman SC Cambuur
58' Wissel SC Cambuur Wissel T. Boere voor R. Uldrikis SC Cambuur
66' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt A. Bangura SC Cambuur 2-3
70' Wissel SC Cambuur Wissel M. Gullit voor E. Schouten SC Cambuur
74' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor A. Bangura SC Cambuur
74' Wissel NEC Wissel C. Verdonk voor S. El Karouani NEC
75' Wissel NEC Wissel J. Vet voor J. Bruijn NEC
82' Wissel SC Cambuur Wissel M. Paulissen voor R. Maulun SC Cambuur
82' Wissel SC Cambuur Wissel J. Ter Heide voor J. Jacobs SC Cambuur
85' Wissel NEC Wissel D. Proper voor E. Barreto NEC
85' Wissel NEC Wissel O. ter Haar Romeny voor M. Mattsson NEC
87' Wissel NEC Wissel I. Bronkhorst voor I. Marquez NEC
93' Gele kaart NEC Gele kaart voor L. Schone NEC
Video hoogtepunten en samenvatting NEC - SC Cambuur
Opstellingen NEC - SC Cambuur
De opstellingen van NEC en SC Cambuur zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat NEC gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en SC Cambuur zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Coach Rogier Meijer
Formatie 4-1-4-1
Coach Henk de Jong
Voorbeschouwing NEC - SC Cambuur

NEC en SC Cambuur treffen elkaar in de 14e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Rob Dieperink en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen NEC en SC Cambuur in de Eredivisie vond plaats op 17 april 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor NEC. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is SC Cambuur favoriet. 2 keer wist de ploeg van NEC te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor NEC. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst NEC 1
Winst SC Cambuur 2
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel NEC op een 8e positie staat, terwijl we SC Cambuur terugvinden op de 7e plaats.