Nabeschouwing NEC - Vitesse (0-1) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 17 oktober 2021 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt NEC het zondag 17 oktober 2021 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Vitesse. De wedstrijd wordt gespeeld in Goffertstadion in Nijmegen.

Via de NEC - Vitesse live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NEC - Vitesse (0-1)

Het Eredivisie duel tussen NEC en Vitesse is onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout geëindigd in een 0-1 overwinning voor Vitesse. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door N. Frederiksen, waarmee Vitesse met 0-1 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Vitesse dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van Vitesse.

LIVE NEC - Vitesse 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NEC - Vitesse teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Doelpunt Vitesse Doelpunt N. Frederiksen met assist van O. Darfalou Vitesse 0-1
39' Gele kaart NEC Gele kaart voor I. Marquez NEC
44' Gele kaart NEC Gele kaart voor B. van Rooij NEC
53' Gele kaart NEC Gele kaart voor E. Barreto NEC
58' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor L. Openda Vitesse
59' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor S. Tronstad Vitesse
60' Wissel NEC Wissel P. Ruiz voor M. Duelund NEC
65' Wissel Vitesse Wissel D. Huisman voor N. Frederiksen Vitesse
66' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor M. Wittek Vitesse
68' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor R. Bazoer Vitesse
69' Wissel NEC Wissel A. Akman voor E. Barreto NEC
74' Wissel Vitesse Wissel P. Vroegh voor Y. Gboho Vitesse
83' Wissel NEC Wissel C. Verdonk voor S. El Karouani NEC
84' Wissel NEC Wissel J. Vet voor J. Bruijn NEC
84' Wissel Vitesse Wissel T. Hajek voor M. Wittek Vitesse
85' Wissel Vitesse Wissel D. Oroz voor L. Openda Vitesse
91' Wissel Vitesse Wissel J. Vonmoos voor O. Darfalou Vitesse
Video hoogtepunten en samenvatting NEC - Vitesse
Opstellingen NEC - Vitesse
De opstellingen van NEC en Vitesse zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat NEC gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Vitesse zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Thomas Letsch
Voorbeschouwing NEC - Vitesse

NEC en Vitesse treffen elkaar in de 9e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Allard Lindhout en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen NEC en Vitesse in de Eredivisie vond plaats op 2 april 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Vitesse. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide teams is Vitesse favoriet. 11 keer wist de ploeg van NEC te winnen, tegenover 9 winstpartijen voor NEC. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst NEC 9
Winst Vitesse 11
Gelijkspel 8
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel NEC op een 11e positie staat, terwijl we Vitesse terugvinden op de 8e plaats.