Nabeschouwing PEC Zwolle - Fortuna Sittard (0-1) || Eredivisie 2021/2022

Zaterdag 11 december 2021 - 21:00 uur



In de Eredivisie 2021/2022 neemt PEC Zwolle het zaterdag 11 december 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd wordt gespeeld in MAC³PARK Stadion in Zwolle.

Via de PEC Zwolle - Fortuna Sittard live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PEC Zwolle - Fortuna Sittard (0-1)

Het Eredivisie duel tussen PEC Zwolle en Fortuna Sittard is onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf geëindigd in een 0-1 overwinning voor Fortuna Sittard. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 63e minuut door N. Lonwijk, waarmee Fortuna Sittard met 0-1 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Fortuna Sittard dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Fortuna Sittard uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

Wedstrijdstatistieken PEC Zwolle - Fortuna Sittard
Balbezit
69%
31%
Gele kaarten
2
2
Schoten totaal
13
12
Schoten op doel
1
7
Aanvallen
146
75
Gevaarlijke aanvallen
76
34
Passes
532
234
Overtredingen
14
10
Buitenspel
2
2
Corners
9
5
Wissels
5
1
LIVE PEC Zwolle - Fortuna Sittard 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PEC Zwolle - Fortuna Sittard teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
20' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor G. Kastaneer PEC Zwolle
26' Wissel PEC Zwolle Wissel M. Pabai voor D. Huiberts PEC Zwolle
48' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor Y. Nakayama PEC Zwolle
59' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor N. Lonwijk Fortuna Sittard
63' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt N. Lonwijk met assist van B. Rienstra Fortuna Sittard 0-1
73' Wissel PEC Zwolle Wissel S. Lagsir voor R. Strieder PEC Zwolle
74' Wissel PEC Zwolle Wissel S. Tedic voor L. Adzic PEC Zwolle
80' Wissel Fortuna Sittard Wissel I. Pinto voor M. Tirpan Fortuna Sittard
85' Wissel PEC Zwolle Wissel R. van den Berg voor S. Kersten PEC Zwolle
85' Wissel PEC Zwolle Wissel C. Mpindi Landu voor T. van den Belt PEC Zwolle
88' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor I. Pinto Fortuna Sittard
Video hoogtepunten en samenvatting PEC Zwolle - Fortuna Sittard
Opstellingen PEC Zwolle - Fortuna Sittard
De opstellingen van PEC Zwolle en Fortuna Sittard zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PEC Zwolle gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Fortuna Sittard zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Dick Schreuder
Formatie 5-3-2
Coach Sjors Ultee
Basiselftal Fortuna Sittard
# Speler Pos.
1 Yanick van Osch K
4 Roel Janssen V
25 Mickaël Tirpan V
35 George Cox V
18 Nigel Lonwijk V
22 Andreas Samaris V
23 Ben Rienstra M
14 Tesfaldet Tekie M
6 Deroy Duarte M
10 Mats Seuntjens A
8 Zian Flemming A
Voorbeschouwing PEC Zwolle - Fortuna Sittard

PEC Zwolle en Fortuna Sittard treffen elkaar in de 16e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Edwin van de Graaf en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PEC Zwolle en Fortuna Sittard in de Eredivisie vond plaats op 16 januari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fortuna Sittard. Op basis van de afgelopen 6 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel PEC Zwolle als Fortuna Sittard wisten 2 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 2 keer in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst PEC Zwolle 2
Winst Fortuna Sittard 2
Gelijkspel 2
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PEC Zwolle op een 18e positie staat, terwijl we Fortuna Sittard terugvinden op de 17e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
PEC Zwolle - Fortuna Sittard Opstelling PEC Zwolle Opstelling Fortuna Sittard Live PEC Zwolle - Fortuna Sittard Live PEC Zwolle - Fortuna Sittard kijken PEC Zwolle - Fortuna Sittard kijken Live PEC Zwolle - Fortuna Sittard stream PEC Zwolle - Fortuna Sittard Fox Sports Nabeschouwing PEC Zwolle - Fortuna Sittard Uitslag PEC Zwolle - Fortuna Sittard Statistieken PEC Zwolle - Fortuna Sittard Eredivisie 2021/2022 PEC Zwolle - Fortuna Sittard wedden PEC Zwolle - Fortuna Sittard gokken PEC Zwolle - Fortuna Sittard Unibet