Nabeschouwing PSV - FC Twente (5-2) || Eredivisie 2021/2022

Zaterdag 30 oktober 2021 - 16:30 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt PSV het zaterdag 30 oktober 2021 om 16:30 uur in eigen huis op tegen FC Twente. De wedstrijd wordt gespeeld in Philips Stadion in Eindhoven.

Via de PSV - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSV - FC Twente (5-2)

Het Eredivisie duel tussen PSV en FC Twente is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 5-2 overwinning voor PSV. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door M. Vlap, waarmee FC Twente met 0-1 de leiding nam. PSV kwam in de 14e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Y. Vertessen, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 27e minuut zette E. Zahavi zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee PSV de leiding in de wedstrijd nam.

Na 44 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat R. Zerrouki de 2-2 maakte voor FC Twente. PSV leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 54 minuten op voorsprong na een goal van Y. Vertessen: 3-2. In de 58e minuut was het Carlos Vinicius van PSV wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 4-2 scoorde. Namens PSV mocht Carlos Vinicius in de 63e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 5-2.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Danny Desmond Makkelie en eindigde de wedstrijd dus met een 5-2 stand in het voordeel van PSV.

LIVE PSV - FC Twente 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSV - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt FC Twente Doelpunt M. Vlap met assist van G. Smal FC Twente 0-1
14' Doelpunt PSV Doelpunt Y. Vertessen met assist van M. van Ginkel PSV 1-1
27' Doelpunt PSV Doelpunt E. Zahavi met assist van J. Teze PSV 2-1
42' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor M. Vlap FC Twente
44' Doelpunt FC Twente Doelpunt R. Zerrouki met assist van R. van Wolfswinkel FC Twente 2-2
54' Doelpunt PSV Doelpunt Y. Vertessen met assist van Carlos Vinicius PSV 3-2
58' Doelpunt PSV Doelpunt Carlos Vinicius PSV 4-2
63' Doelpunt PSV Doelpunt Carlos Vinicius met assist van E. Zahavi PSV 5-2
67' Wissel FC Twente Wissel M. Ugalde voor R. van Wolfswinkel FC Twente
67' Wissel FC Twente Wissel J. Bosch voor R. Zerrouki FC Twente
67' Wissel FC Twente Wissel D. Limnios voor V. Misidjan FC Twente
67' Wissel FC Twente Wissel L. Ilic voor M. Vlap FC Twente
68' Wissel PSV Wissel D. Propper voor M. van Ginkel PSV
75' Wissel PSV Wissel Mauro Junior voor Carlos Vinicius PSV
75' Wissel PSV Wissel Bruma voor Y. Vertessen PSV
86' Wissel PSV Wissel M. Romero voor E. Zahavi PSV
86' Wissel PSV Wissel E. Gutierrez voor O. Boscagli PSV
87' Wissel FC Twente Wissel D. Cleonise voor D. Rots FC Twente
Video hoogtepunten en samenvatting PSV - FC Twente
Opstellingen PSV - FC Twente
De opstellingen van PSV en FC Twente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSV gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Twente zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Ron Jans
Voorbeschouwing PSV - FC Twente

PSV en FC Twente treffen elkaar in de 11e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSV en FC Twente in de Eredivisie vond plaats op 6 februari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSV. Op basis van de afgelopen 30 duels tussen beide ploegen is PSV favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl FC Twente slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 14 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst PSV 11
Winst FC Twente 5
Gelijkspel 14
Totaal 30

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSV op een 2e positie staat, terwijl we FC Twente terugvinden op de 7e plaats.