Nabeschouwing RKC Waalwijk - FC Twente (1-2) || Eredivisie 2021/2022

Vrijdag 25 februari 2022 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt RKC Waalwijk het vrijdag 25 februari 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Twente. De wedstrijd wordt gespeeld in Mandemakers Stadion in Waalwijk.

Via de RKC Waalwijk - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing RKC Waalwijk - FC Twente (1-2)

Het Eredivisie duel tussen RKC Waalwijk en FC Twente is onder leiding van scheidsrechter Martin Perez geëindigd in een 1-2 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door R. van Wolfswinkel, waarmee FC Twente met 0-1 de leiding nam. RKC Waalwijk kwam in de 74e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Odgaard, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 90e minuut zette D. Limnios zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee FC Twente de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Martin Perez, waardoor FC Twente dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE RKC Waalwijk - FC Twente 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd RKC Waalwijk - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Doelpunt FC Twente Doelpunt R. van Wolfswinkel met assist van V. Misidjan FC Twente 0-1
34' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor R. van der Venne RKC Waalwijk
44' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor J. Brenet FC Twente
46' Wissel RKC Waalwijk Wissel S. Bakari voor M. Meulensteen RKC Waalwijk
61' Wissel RKC Waalwijk Wissel I. Bel Hassani voor D. Van den Buijs RKC Waalwijk
72' Wissel RKC Waalwijk Wissel R. Kuijpers voor R. van der Venne RKC Waalwijk
74' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt J. Odgaard met assist van A. Buttner RKC Waalwijk 1-1
78' Wissel FC Twente Wissel D. Limnios voor M. Vlap FC Twente
78' Wissel FC Twente Wissel V. Cerny voor V. Misidjan FC Twente
78' Wissel FC Twente Wissel M. Ugalde voor D. Rots FC Twente
85' Wissel RKC Waalwijk Wissel L. Wouters voor A. Buttner RKC Waalwijk
86' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor I. Bel Hassani RKC Waalwijk
87' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor M. Bruns FC Twente
90' Doelpunt FC Twente Doelpunt D. Limnios met assist van J. Pleguezuelo FC Twente 1-2
Video hoogtepunten en samenvatting RKC Waalwijk - FC Twente
Opstellingen RKC Waalwijk - FC Twente
De opstellingen van RKC Waalwijk en FC Twente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat RKC Waalwijk gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en FC Twente zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Joseph Oosting
Coach Ron Jans
Voorbeschouwing RKC Waalwijk - FC Twente

RKC Waalwijk en FC Twente treffen elkaar in de 24e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martin Perez en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen RKC Waalwijk en FC Twente in de Eredivisie vond plaats op 12 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Twente. Op basis van de afgelopen 19 duels tussen beide teams is FC Twente favoriet. 9 keer wist de ploeg van RKC Waalwijk te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor RKC Waalwijk. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst RKC Waalwijk 4
Winst FC Twente 9
Gelijkspel 6
Totaal 19

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel RKC Waalwijk op een 13e positie staat, terwijl we FC Twente terugvinden op de 5e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.