Nabeschouwing SC Cambuur - PEC Zwolle (3-4) || Eredivisie 2021/2022

Zaterdag 12 februari 2022 - 18:45 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt SC Cambuur het zaterdag 12 februari 2022 om 18:45 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in Cambuurstadion in Leeuwarden.

Via de SC Cambuur - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Cambuur - PEC Zwolle (3-4)

Het Eredivisie duel tussen SC Cambuur en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom geëindigd in een 3-4 overwinning voor PEC Zwolle. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Er gebeurde gelijk al veel in het eerste kwartier. Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. PEC Zwolle kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van O. Darfalou. PEC Zwolle vergrootte in de 6e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. De Wit op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam SC Cambuur vervolgens op 1-2. Het was R. Maulun die vanaf 11 meter wist te scoren in de 9e minuut.

Na 43 minuten was het K. Lamprou die de bal in eigen doel werkte, waardoor SC Cambuur op 2-2 kwam te staan. PEC Zwolle leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 56 minuten op voorsprong na een goal van D. Redan: 2-3. In de 66e minuut was het B. van Polen van PEC Zwolle wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 2-4 scoorde. Namens SC Cambuur mocht D. Sambissa in de 78e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 3-4.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Ingmar Oostrom en eindigde de wedstrijd dus met een 3-4 stand in het voordeel van PEC Zwolle.

LIVE SC Cambuur - PEC Zwolle 3-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Cambuur - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt O. Darfalou met assist van D. Redan PEC Zwolle 0-1
6' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt M. De Wit met assist van D. Redan PEC Zwolle 0-2
9' Penalty SC Cambuur Penalty R. Maulun SC Cambuur 1-2
32' Wissel SC Cambuur Wissel M. Tol voor E. Schouten SC Cambuur
43' Eigen doelpunt SC Cambuur Eigen doelpunt K. Lamprou SC Cambuur 2-2
56' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt D. Redan met assist van O. Darfalou PEC Zwolle 2-3
57' Wissel PEC Zwolle Wissel D. Anderson voor M. van der Werff PEC Zwolle
57' Wissel PEC Zwolle Wissel R. Strieder voor M. Saymak PEC Zwolle
62' Wissel PEC Zwolle Wissel R. van den Berg voor D. Huiberts PEC Zwolle
66' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt B. van Polen met assist van P. Clement PEC Zwolle 2-4
67' Wissel SC Cambuur Wissel M. Paulissen voor J. Jacobs SC Cambuur
69' VAR: Afgekeurd doelpunt D. Redan Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel D. Redan PEC Zwolle
76' Wissel PEC Zwolle Wissel M. De Waal voor O. Darfalou PEC Zwolle
76' Wissel SC Cambuur Wissel D. Sambissa voor D. Schmidt SC Cambuur
76' Wissel SC Cambuur Wissel M. Breij voor R. Maulun SC Cambuur
78' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt D. Sambissa met assist van I. Kallon SC Cambuur 3-4
Video hoogtepunten en samenvatting SC Cambuur - PEC Zwolle
Opstellingen SC Cambuur - PEC Zwolle
De opstellingen van SC Cambuur en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Cambuur gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en PEC Zwolle zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.