In de Eredivisie neemt SC Heerenveen het zaterdag 22 januari 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Via de SC Heerenveen - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Heerenveen - PEC Zwolle (0-1)

Het Eredivisie duel tussen SC Heerenveen en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof geëindigd in een 0-1 overwinning voor PEC Zwolle. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 11 minuten. B. van Polen maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee PEC Zwolle vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van PEC Zwolle.

Wedstrijdstatistieken SC Heerenveen - PEC Zwolle
Balbezit
53%
47%
Gele kaarten
0
2
Schoten totaal
14
11
Schoten op doel
0
7
Aanvallen
109
123
Gevaarlijke aanvallen
46
62
Passes
476
408
Overtredingen
9
13
Buitenspel
3
6
Corners
3
6
Wissels
6
4
LIVE SC Heerenveen - PEC Zwolle 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Heerenveen - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
11' Penalty PEC Zwolle Penalty B. van Polen PEC Zwolle 0-1
46' Wissel SC Heerenveen Wissel L. Woudenberg voor R. Kaib SC Heerenveen
46' Wissel SC Heerenveen Wissel I. Dresevic voor A. Tahiri SC Heerenveen
46' Wissel SC Heerenveen Wissel F. Stevanovic voor A. Musaba SC Heerenveen
58' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor M. Saymak PEC Zwolle
61' Wissel PEC Zwolle Wissel G. Kastaneer voor D. Redan PEC Zwolle
61' Wissel PEC Zwolle Wissel S. V. Wermeskerken voor E. Reijnders PEC Zwolle
67' Wissel PEC Zwolle Wissel D. Huiberts voor P. Clement PEC Zwolle
75' Wissel SC Heerenveen Wissel B. Nygren voor N. Madsen SC Heerenveen
85' Wissel SC Heerenveen Wissel R. Al Hajj voor N. Bakker SC Heerenveen
86' Wissel PEC Zwolle Wissel M. van der Werff voor M. Saymak PEC Zwolle
86' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor M. De Wit PEC Zwolle
Video hoogtepunten en samenvatting SC Heerenveen - PEC Zwolle
Opstellingen SC Heerenveen - PEC Zwolle
De opstellingen van SC Heerenveen en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Heerenveen gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en PEC Zwolle zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Johnny Jansen
Basiselftal SC Heerenveen
# Speler Pos.
22 Xavier Mous K
15 Nick Bakker V
4 Sven van Beek V
13 Rami Kaib V
27 Milan van Ewijk V
26 Anas Tahiri M
10 Tibor Halilović M
29 Nicolas Martin Hautorp Madsen M
6 Siem de Jong A
9 Henk Veerman A
11 Anthony Musaba A
Formatie 3-4-1-2
Coach Dick Schreuder
Voorbeschouwing SC Heerenveen - PEC Zwolle

SC Heerenveen en PEC Zwolle treffen elkaar in de 20e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martin van den Kerkhof en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen SC Heerenveen en PEC Zwolle in de Eredivisie vond plaats op 2 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor SC Heerenveen. Op basis van de afgelopen 19 duels tussen beide ploegen is SC Heerenveen favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl PEC Zwolle slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst SC Heerenveen 8
Winst PEC Zwolle 6
Gelijkspel 5
Totaal 19

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel SC Heerenveen op een 10e positie staat, terwijl we PEC Zwolle terugvinden op de 18e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
SC Heerenveen - PEC Zwolle Opstelling SC Heerenveen Opstelling PEC Zwolle Live SC Heerenveen - PEC Zwolle Live SC Heerenveen - PEC Zwolle kijken SC Heerenveen - PEC Zwolle kijken Live SC Heerenveen - PEC Zwolle stream SC Heerenveen - PEC Zwolle Fox Sports Nabeschouwing SC Heerenveen - PEC Zwolle Uitslag SC Heerenveen - PEC Zwolle Statistieken SC Heerenveen - PEC Zwolle Eredivisie 2021/2022 SC Heerenveen - PEC Zwolle wedden SC Heerenveen - PEC Zwolle gokken SC Heerenveen - PEC Zwolle Unibet