Nabeschouwing Sparta Rotterdam - Willem II (1-0) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 13 februari 2022 - 12:15 uur



In de Eredivisie 2021/2022 neemt Sparta Rotterdam het zondag 13 februari 2022 om 12:15 uur in eigen huis op tegen Willem II. De wedstrijd wordt gespeeld in Sparta-Stadion Het Kasteel in Rotterdam.

Via de Sparta Rotterdam - Willem II live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sparta Rotterdam - Willem II (1-0)

Het Eredivisie duel tussen Sparta Rotterdam en Willem II is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 1-0 overwinning voor Sparta Rotterdam. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 59e minuut door Y. Namli, waarmee Sparta Rotterdam met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Sparta Rotterdam dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Sparta Rotterdam uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

Wedstrijdstatistieken Sparta Rotterdam - Willem II
Goals
1
0
Balbezit
49%
51%
Gele kaarten
1
2
Schoten totaal
14
5
Schoten op doel
5
0
Aanvallen
123
113
Gevaarlijke aanvallen
26
34
Passes
410
420
Overtredingen
15
13
Buitenspel
3
6
Corners
2
1
Wissels
3
3
LIVE Sparta Rotterdam - Willem II 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sparta Rotterdam - Willem II teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
14' Gele kaart Willem II Gele kaart voor T. Oosting Willem II
28' Wissel Willem II Wissel D. Crowley voor P. Llonch Willem II
33' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor B. Vriends Sparta Rotterdam
59' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt Y. Namli met assist van V. van Crooij Sparta Rotterdam 1-0
59' Gele kaart Willem II Gele kaart voor T. Wellenreuther Willem II
76' Wissel Willem II Wissel E. Kabangu voor M. Svensson Willem II
76' Wissel Willem II Wissel D. A. Kohn voor M. Kohlert Willem II
77' Wissel Sparta Rotterdam Wissel S. Mijnans voor J. de Kamps Sparta Rotterdam
85' Wissel Sparta Rotterdam Wissel G. Masouras voor Y. Namli Sparta Rotterdam
87' Wissel Sparta Rotterdam Wissel M. Heylen voor L. Thy Sparta Rotterdam
Video hoogtepunten en samenvatting Sparta Rotterdam - Willem II
Opstellingen Sparta Rotterdam - Willem II
De opstellingen van Sparta Rotterdam en Willem II zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sparta Rotterdam gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Willem II zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-4-2
Coach Henk Fraser
Basiselftal Sparta Rotterdam
# Speler Pos.
1 Maduka Okoye K
3 Bart Vriends V
5 Riza Durmisi V
6 Dirk Abels V
4 Adil Auassar V
8 Joeri de Kamps M
10 Younes Namli M
7 Arno Verschueren M
2 Vito van Crooij M
9 Lennart Thy A
11 Mario Engels A
Wissels Sparta Rotterdam
# Speler Pos.
20 Tim Coremans K
30 Benjamin van Leer K
14 Michaël Heylen V
15 Aaron Meijers V
13 Jeremy van Mullem V
12 Laurent Jans V
17 Giannis Masouras V
18 Sven Mijnans M
16 Achraf Madi M
19 Mohammed Tahiri A
Formatie 4-3-3
Coach Fred Grim
Voorbeschouwing Sparta Rotterdam - Willem II

Sparta Rotterdam en Willem II treffen elkaar in de 22e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sparta Rotterdam en Willem II in de Eredivisie vond plaats op 6 november 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sparta Rotterdam. Op basis van de afgelopen 19 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Sparta Rotterdam als Willem II wisten 6 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 7 keer in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Sparta Rotterdam 6
Winst Willem II 6
Gelijkspel 7
Totaal 19

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sparta Rotterdam op een 18e positie staat, terwijl we Willem II terugvinden op de 15e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Sparta Rotterdam - Willem II Opstelling Sparta Rotterdam Opstelling Willem II Live Sparta Rotterdam - Willem II Live Sparta Rotterdam - Willem II kijken Sparta Rotterdam - Willem II kijken Live Sparta Rotterdam - Willem II stream Sparta Rotterdam - Willem II Fox Sports Nabeschouwing Sparta Rotterdam - Willem II Uitslag Sparta Rotterdam - Willem II Statistieken Sparta Rotterdam - Willem II Eredivisie 2021/2022 Sparta Rotterdam - Willem II wedden Sparta Rotterdam - Willem II gokken Sparta Rotterdam - Willem II Unibet