In de Eredivisie neemt Vitesse het zaterdag 25 september 2021 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd wordt gespeeld in GelreDome in Arnhem.

Via de Vitesse - Fortuna Sittard live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Vitesse - Fortuna Sittard (1-1)

In de Eredivisie heeft de wedstrijd tussen Vitesse en Fortuna Sittard geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Fortuna Sittard kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van M. Seuntjens. Vitesse kwam na 49 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van N. Frederiksen, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

Wedstrijdstatistieken Vitesse - Fortuna Sittard
Goals
1
1
Balbezit
70%
30%
Gele kaarten
2
3
Schoten totaal
21
3
Schoten op doel
9
2
Aanvallen
153
70
Gevaarlijke aanvallen
67
11
Passes
547
245
Overtredingen
13
21
Buitenspel
2
3
Corners
6
2
Wissels
3
4
LIVE Vitesse - Fortuna Sittard 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Vitesse - Fortuna Sittard teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
2' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt M. Seuntjens Fortuna Sittard 0-1
30' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor D. Huisman Vitesse
34' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor R. Janssen Fortuna Sittard
36' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor D. Duarte Fortuna Sittard
46' Wissel Vitesse Wissel O. Darfalou voor D. Huisman Vitesse
46' Wissel Vitesse Wissel L. Openda voor Y. Gboho Vitesse
49' Doelpunt Vitesse Doelpunt N. Frederiksen met assist van R. Bazoer Vitesse 1-1
61' Wissel Fortuna Sittard Wissel R. Musaba voor S. Baghdadi Fortuna Sittard
69' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor B. Sambou Fortuna Sittard
74' Wissel Fortuna Sittard Wissel T. Noslin voor T. Tekie Fortuna Sittard
74' Wissel Fortuna Sittard Wissel T. Lake voor B. Sambou Fortuna Sittard
76' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor R. Bazoer Vitesse
88' Wissel Vitesse Wissel D. Oroz voor N. Frederiksen Vitesse
89' Wissel Fortuna Sittard Wissel N. Lonwijk voor I. Pinto Fortuna Sittard
Video hoogtepunten en samenvatting Vitesse - Fortuna Sittard
Opstellingen Vitesse - Fortuna Sittard
De opstellingen van Vitesse en Fortuna Sittard zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Vitesse gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Fortuna Sittard zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Thomas Letsch
Formatie 4-3-1-2
Coach Sjors Ultee
Wissels Fortuna Sittard
# Speler Pos.
32 Felix Dornebusch K
41 Tom Hendriks K
18 Nigel Lonwijk V
48 Stijn Hogervorst V
21 Yiğit Emre Çeltik M
28 Ryan Johansson M
29 Richie Musaba M
39 Toshio Lake A
11 Emil Hansson A
77 Tijanni Noslin A
Voorbeschouwing Vitesse - Fortuna Sittard

Vitesse en Fortuna Sittard treffen elkaar in de 7e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ingmar Oostrom en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Vitesse en Fortuna Sittard in de Eredivisie vond plaats op 13 mei 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide ploegen is Vitesse favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Fortuna Sittard slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Vitesse 4
Winst Fortuna Sittard 1
Gelijkspel 1
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Vitesse op een 9e positie staat, terwijl we Fortuna Sittard terugvinden op de 16e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Vitesse - Fortuna Sittard Opstelling Vitesse Opstelling Fortuna Sittard Live Vitesse - Fortuna Sittard Live Vitesse - Fortuna Sittard kijken Vitesse - Fortuna Sittard kijken Live Vitesse - Fortuna Sittard stream Vitesse - Fortuna Sittard Fox Sports Nabeschouwing Vitesse - Fortuna Sittard Uitslag Vitesse - Fortuna Sittard Statistieken Vitesse - Fortuna Sittard Eredivisie 2021/2022 Vitesse - Fortuna Sittard wedden Vitesse - Fortuna Sittard gokken Vitesse - Fortuna Sittard Unibet