Nabeschouwing Willem II - AZ (2-2) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 20 maart 2022 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt Willem II het zondag 20 maart 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Koning Willem II Stadion in Tilburg.

Via de Willem II - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Willem II - AZ (2-2)

De Eredivisie 2021/2022 wedstrijd tussen Willem II en AZ geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door C. Nunnely, waarmee Willem II met 1-0 de leiding nam. Willem II vergrootte in de 17e minuut de voorsprong nadat het via een goal van E. Kabangu op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 35e minuut wist AZ de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via B. Martins Indi.

In de slotfase van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor AZ nadat Z. Aboukhlal in de 91e minuut wist te scoren en daarmee de stand op 2-2 zette. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Willem II - AZ 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Willem II - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Willem II Doelpunt C. Nunnely met assist van L. Owusu Willem II 1-0
17' Doelpunt Willem II Doelpunt E. Kabangu Willem II 2-0
35' Doelpunt AZ Doelpunt B. Martins Indi AZ 2-1
54' Gele kaart AZ Gele kaart voor B. Martins Indi AZ
67' Wissel Willem II Wissel M. Svensson voor J. Hornkamp Willem II
68' Wissel AZ Wissel H. Evjen voor T. Reijnders AZ
68' Wissel AZ Wissel Z. Aboukhlal voor A. F. Witry AZ
76' Gele kaart AZ Gele kaart voor J. Clasie AZ
78' Wissel Willem II Wissel M. Nelom voor M. Kohlert Willem II
86' Gele kaart AZ Gele kaart voor J. Karlsson AZ
87' Wissel AZ Wissel S. Beukema voor P. Chatzidiakos AZ
90' Wissel Willem II Wissel E. Bergstrom voor C. Nunnely Willem II
91' Doelpunt AZ Doelpunt Z. Aboukhlal met assist van J. Karlsson AZ 2-2
Video hoogtepunten en samenvatting Willem II - AZ
Opstellingen Willem II - AZ
De opstellingen van Willem II en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Willem II gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en AZ zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Pascal Jansen
Voorbeschouwing Willem II - AZ

Willem II en AZ treffen elkaar in de 27e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Rob Dieperink en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Willem II en AZ in de Eredivisie vond plaats op 18 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide teams is AZ favoriet. 18 keer wist de ploeg van Willem II te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Willem II. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Willem II 7
Winst AZ 18
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Willem II op een 16e positie staat, terwijl we AZ terugvinden op de 5e plaats.