Nabeschouwing Ajax - Go Ahead Eagles (1-1) || Eredivisie 2022/2023

Zaterdag 1 oktober 2022 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt Ajax het zaterdag 1 oktober 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Go Ahead Eagles. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - Go Ahead Eagles live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Go Ahead Eagles (1-1)

De Eredivisie 2022/2023 wedstrijd tussen Ajax en Go Ahead Eagles geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 45e minuut door D. Klaassen, waarmee Ajax met 1-0 de leiding nam. Go Ahead Eagles kwam na 78 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van W. T. Willumsson, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Ajax - Go Ahead Eagles 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Go Ahead Eagles teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Gele kaart Go Ahead Eagles Gele kaart voor J. Amofa Go Ahead Eagles
45' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Klaassen met assist van D. Tadic Ajax 1-0
46' Wissel Go Ahead Eagles Wissel G. Nauber voor J. Amofa Go Ahead Eagles
63' Wissel Go Ahead Eagles Wissel F. Stokkers voor I. Lidberg Go Ahead Eagles
63' Wissel Ajax Wissel E. Alvarez voor F. Grillitsch Ajax
63' Wissel Ajax Wissel S. Bergwijn voor L. Ocampos Ajax
72' Wissel Go Ahead Eagles Wissel M. Berden voor B. Adekanye Go Ahead Eagles
78' Doelpunt Go Ahead Eagles Doelpunt W. T. Willumsson met assist van F. Stokkers Go Ahead Eagles 1-1
82' Wissel Ajax Wissel S. Berghuis voor D. Klaassen Ajax
83' Wissel Ajax Wissel M. Kudus voor B. Brobbey Ajax
83' Wissel Ajax Wissel L. Lucca voor J. Timber Ajax
89' Wissel Go Ahead Eagles Wissel J. Fontan voor O. Edvardsen Go Ahead Eagles
94' Gele kaart Ajax Gele kaart voor L. Lucca Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Go Ahead Eagles
Opstellingen Ajax - Go Ahead Eagles
De opstellingen van Ajax en Go Ahead Eagles zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Go Ahead Eagles zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach René Hake
Voorbeschouwing Ajax - Go Ahead Eagles

Ajax en Go Ahead Eagles treffen elkaar in de 8e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alex Bos en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en Go Ahead Eagles in de Eredivisie vond plaats op 27 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Go Ahead Eagles. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Go Ahead Eagles slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Ajax 6
Winst Go Ahead Eagles 1
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 1e positie staat, terwijl we Go Ahead Eagles terugvinden op de 14e plaats.