Nabeschouwing Excelsior - FC Utrecht (0-1) || Eredivisie 2022/2023

Zondag 2 oktober 2022 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt Excelsior het zondag 2 oktober 2022 om 14:30 uur in eigen huis op tegen FC Utrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - FC Utrecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - FC Utrecht (0-1)

Het Eredivisie duel tussen Excelsior en FC Utrecht is onder leiding van scheidsrechter Richard Martens geëindigd in een 0-1 overwinning voor FC Utrecht. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 31e minuut door S. van de Streek, waarmee FC Utrecht met 0-1 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name FC Utrecht dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van FC Utrecht.

LIVE Excelsior - FC Utrecht 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - FC Utrecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor S. Horemans Excelsior
31' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt S. van de Streek met assist van C. Bozdogan FC Utrecht 0-1
39' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor C. Bozdogan FC Utrecht
57' Wissel FC Utrecht Wissel L. Brouwers voor J. Toornstra FC Utrecht
58' Wissel FC Utrecht Wissel A. Zagre voor A. Younes FC Utrecht
68' Wissel FC Utrecht Wissel H. ter Avest voor S. Klaiber FC Utrecht
68' Wissel FC Utrecht Wissel M. Sylla voor N. Maeda FC Utrecht
69' Wissel Excelsior Wissel R. Kharchouch voor M. Azarkan Excelsior
69' Wissel Excelsior Wissel L. Lamprou voor C. Driouech Excelsior
78' Wissel Excelsior Wissel J. Donkor voor K. Goudmijn Excelsior
80' Wissel FC Utrecht Wissel D. Redan voor S. van de Streek FC Utrecht
84' Wissel Excelsior Wissel M. Awoudja voor N. Tjoe a On Excelsior
90' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor R. el Yaakoubi Excelsior
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - FC Utrecht
Opstellingen Excelsior - FC Utrecht
De opstellingen van Excelsior en FC Utrecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Excelsior gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en FC Utrecht zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Excelsior - FC Utrecht

Excelsior en FC Utrecht treffen elkaar in de 8e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Richard Martens en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Excelsior en FC Utrecht in de Eredivisie vond plaats op 23 februari 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide teams is FC Utrecht favoriet. 11 keer wist de ploeg van Excelsior te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Excelsior. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Excelsior 2
Winst FC Utrecht 11
Gelijkspel 5
Totaal 18

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Excelsior op een 10e positie staat, terwijl we FC Utrecht terugvinden op de 9e plaats.