Nabeschouwing FC Twente - Excelsior (4-0) || Eredivisie 2022/2023

Woensdag 31 augustus 2022 - 21:00 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt FC Twente het woensdag 31 augustus 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Excelsior. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de FC Twente - Excelsior live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - Excelsior (4-0)

Het Eredivisie duel tussen FC Twente en Excelsior is onder leiding van scheidsrechter Marc Nagtegaal geëindigd in een 4-0 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Twente kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van D. Cleonise. FC Twente vergrootte in de 8e minuut de voorsprong nadat het via een goal van C. Tzolis op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 62e minuut volgde een derde treffer van FC Twente, waarmee V. Cerny zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor FC Twente in de 92e minuut, nadat V. Cerny de 4-0 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor FC Twente.

LIVE FC Twente - Excelsior 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - Excelsior teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt FC Twente Doelpunt D. Cleonise FC Twente 1-0
8' Doelpunt FC Twente Doelpunt C. Tzolis met assist van R. van Wolfswinkel FC Twente 2-0
23' VAR: Afgekeurd doelpunt C. Driouech Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel C. Driouech Excelsior
60' Wissel FC Twente Wissel W. Brama voor R. van Wolfswinkel FC Twente
60' Wissel FC Twente Wissel V. Cerny voor D. Cleonise FC Twente
60' Wissel Excelsior Wissel M. van Duinen voor R. Kharchouch Excelsior
60' Wissel Excelsior Wissel A. Fein voor J. Eijgenraam Excelsior
62' Doelpunt FC Twente Doelpunt V. Cerny met assist van G. Smal FC Twente 3-0
70' Wissel FC Twente Wissel D. Rots voor C. Tzolis FC Twente
70' Wissel FC Twente Wissel A. Salah-Eddine voor G. Smal FC Twente
71' Wissel Excelsior Wissel J. Donkor voor Y. Ayoub Excelsior
80' Wissel Excelsior Wissel R. Eyongo voor K. Goudmijn Excelsior
80' Wissel Excelsior Wissel N. Markelo voor N. Tjoe a On Excelsior
84' Wissel FC Twente Wissel L. Everink voor R. Zerrouki FC Twente
92' Doelpunt FC Twente Doelpunt V. Cerny FC Twente 4-0
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - Excelsior
Opstellingen FC Twente - Excelsior
De opstellingen van FC Twente en Excelsior zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Twente gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Excelsior zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.