Nabeschouwing FC Twente - FC Groningen (3-0) || Eredivisie 2022/2023

Zondag 16 oktober 2022 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt FC Twente het zondag 16 oktober 2022 om 14:30 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de FC Twente - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - FC Groningen (3-0)

Het Eredivisie duel tussen FC Twente en FC Groningen is onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout geëindigd in een 3-0 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 48e minuut door V. Misidjan, waarmee FC Twente met 1-0 de leiding nam. FC Twente vergrootte in de 55e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Brenet op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 84e minuut volgde een derde treffer van FC Twente, waarmee R. van Wolfswinkel zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Allard Lindhout, waardoor FC Twente dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE FC Twente - FC Groningen 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Wissel FC Groningen Wissel L. Valente voor T. Suslov FC Groningen
26' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor V. Misidjan FC Twente
46' Wissel FC Groningen Wissel P. Abraham voor C. Ngonge FC Groningen
46' Wissel FC Groningen Wissel R. Oratmangoen voor F. Kruger FC Groningen
48' Doelpunt FC Twente Doelpunt V. Misidjan met assist van R. van Wolfswinkel FC Twente 1-0
55' Doelpunt FC Twente Doelpunt J. Brenet met assist van R. van Wolfswinkel FC Twente 2-0
66' Wissel FC Groningen Wissel Y. Kalley voor I. Dybvik Maatta FC Groningen
76' Wissel FC Twente Wissel J. Pleguezuelo voor M. Hilgers FC Twente
76' Wissel FC Twente Wissel S. Steijn voor M. Kjolo FC Twente
76' Wissel FC Twente Wissel D. Cleonise voor D. Rots FC Twente
81' Wissel FC Groningen Wissel R. Lundqvist voor J. Pelupessy FC Groningen
84' Doelpunt FC Twente Doelpunt R. van Wolfswinkel FC Twente 3-0
85' Wissel FC Twente Wissel M. Ugalde voor R. van Wolfswinkel FC Twente
88' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor Y. Kalley FC Groningen
91' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor M. te Wierik FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - FC Groningen
Opstellingen FC Twente - FC Groningen
De opstellingen van FC Twente en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Twente gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Frank Wormuth
Voorbeschouwing FC Twente - FC Groningen

FC Twente en FC Groningen treffen elkaar in de 10e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Allard Lindhout en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Twente en FC Groningen in de Eredivisie vond plaats op 11 mei 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Twente. Op basis van de afgelopen 34 duels tussen beide ploegen is FC Twente favoriet. De thuisploeg wist 18 keer te winnen, terwijl FC Groningen slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 11 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Twente 18
Winst FC Groningen 5
Gelijkspel 11
Totaal 34

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Twente op een 6e positie staat, terwijl we FC Groningen terugvinden op de 14e plaats.