Nabeschouwing FC Twente - RKC Waalwijk (3-0) || Eredivisie 2022/2023

Zondag 30 oktober 2022 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt FC Twente het zondag 30 oktober 2022 om 14:30 uur in eigen huis op tegen RKC Waalwijk. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de FC Twente - RKC Waalwijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - RKC Waalwijk (3-0)

Het Eredivisie duel tussen FC Twente en RKC Waalwijk is onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink geëindigd in een 3-0 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 34e minuut door S. Steijn, waarmee FC Twente met 1-0 de leiding nam. FC Twente vergrootte in de 45e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Steijn op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Laat in de wedstrijd volgde nog een derde en laatste doelpunt. Het was R. van Wolfswinkel van FC Twente die de 3-0 wist te maken in de 89e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Rob Dieperink, waardoor FC Twente dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE FC Twente - RKC Waalwijk 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - RKC Waalwijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor J. Lelieveld RKC Waalwijk
21' VAR: Afgekeurd doelpunt R. van Wolfswinkel Afgekeurd doelpunt vanwege hands R. van Wolfswinkel FC Twente
34' Doelpunt FC Twente Doelpunt S. Steijn met assist van V. Cerny FC Twente 1-0
45' Doelpunt FC Twente Doelpunt S. Steijn met assist van G. Smal FC Twente 2-0
46' Wissel RKC Waalwijk Wissel Z. Bakkali voor P. Vroegh RKC Waalwijk
46' Wissel RKC Waalwijk Wissel S. Bakari voor J. Lelieveld RKC Waalwijk
46' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor R. Propper FC Twente
66' Wissel FC Twente Wissel M. Kjolo voor S. Steijn FC Twente
76' Wissel FC Twente Wissel D. Cleonise voor V. Misidjan FC Twente
76' Wissel FC Twente Wissel D. Rots voor V. Cerny FC Twente
76' Wissel RKC Waalwijk Wissel R. Kuijpers voor D. Van den Buijs RKC Waalwijk
82' Wissel RKC Waalwijk Wissel F. Jozefzoon voor J. Lobete RKC Waalwijk
82' Wissel RKC Waalwijk Wissel S. Augustijns voor P. Clement RKC Waalwijk
85' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor S. Augustijns RKC Waalwijk
89' Doelpunt FC Twente Doelpunt R. van Wolfswinkel FC Twente 3-0
91' Wissel FC Twente Wissel M. Ugalde voor R. van Wolfswinkel FC Twente
91' Wissel FC Twente Wissel C. Staring voor M. Vlap FC Twente
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - RKC Waalwijk
Opstellingen FC Twente - RKC Waalwijk
De opstellingen van FC Twente en RKC Waalwijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Twente gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en RKC Waalwijk zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Coach Ron Jans
Formatie 5-3-2
Coach Joseph Oosting
Voorbeschouwing FC Twente - RKC Waalwijk

FC Twente en RKC Waalwijk treffen elkaar in de 12e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Rob Dieperink en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Twente en RKC Waalwijk in de Eredivisie vond plaats op 25 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Twente. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide ploegen is FC Twente favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl RKC Waalwijk slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Twente 10
Winst RKC Waalwijk 4
Gelijkspel 6
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Twente op een 5e positie staat, terwijl we RKC Waalwijk terugvinden op de 9e plaats.