Nabeschouwing Feyenoord - Fortuna Sittard (1-1) || Eredivisie 2022/2023

Zaterdag 22 oktober 2022 - 16:30 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt Feyenoord het zaterdag 22 oktober 2022 om 16:30 uur in eigen huis op tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Feijenoord in Rotterdam.

Via de Feyenoord - Fortuna Sittard live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Feyenoord - Fortuna Sittard (1-1)

De Eredivisie 2022/2023 wedstrijd tussen Feyenoord en Fortuna Sittard geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door I. Cordoba, waarmee Fortuna Sittard met 0-1 de leiding nam. Feyenoord kwam na 46 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van J. Dilrosun, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Feyenoord - Fortuna Sittard 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Feyenoord - Fortuna Sittard teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt I. Cordoba Fortuna Sittard 0-1
46' Wissel Feyenoord Wissel Danilo voor S. Gimenez Feyenoord
46' Wissel Feyenoord Wissel P. Walemark voor M. Pedersen Feyenoord
46' Wissel Feyenoord Wissel M. Lopez voor J. Rasmussen Feyenoord
46' Doelpunt Feyenoord Doelpunt J. Dilrosun met assist van Q. Timber Feyenoord 1-1
61' Wissel Fortuna Sittard Wissel R. Vita voor U. Embalo Fortuna Sittard
68' Wissel Fortuna Sittard Wissel A. Ferati voor I. Cordoba Fortuna Sittard
75' Wissel Feyenoord Wissel Igor Paixao voor Q. Timber Feyenoord
80' Wissel Feyenoord Wissel N. Naujoks voor J. Dilrosun Feyenoord
91' Wissel Fortuna Sittard Wissel C. Bassett voor O. Ozyakup Fortuna Sittard
91' Wissel Fortuna Sittard Wissel P. Gladon voor M. Seuntjens Fortuna Sittard
94' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor B. Yilmaz Fortuna Sittard
Video hoogtepunten en samenvatting Feyenoord - Fortuna Sittard
Opstellingen Feyenoord - Fortuna Sittard
De opstellingen van Feyenoord en Fortuna Sittard zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Feyenoord gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Fortuna Sittard zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Julio Velázquez Santiago
Voorbeschouwing Feyenoord - Fortuna Sittard

Feyenoord en Fortuna Sittard treffen elkaar in de 11e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pol van Boekel en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Feyenoord en Fortuna Sittard in de Eredivisie vond plaats op 1 mei 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Feyenoord. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Feyenoord favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Fortuna Sittard slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Feyenoord 6
Winst Fortuna Sittard 2
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Feyenoord op een 3e positie staat, terwijl we Fortuna Sittard terugvinden op de 10e plaats.