Nabeschouwing Feyenoord - Sparta Rotterdam (3-0) || Eredivisie 2022/2023

Zondag 11 september 2022 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt Feyenoord het zondag 11 september 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Sparta Rotterdam. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Feijenoord in Rotterdam.

Via de Feyenoord - Sparta Rotterdam live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Feyenoord - Sparta Rotterdam (3-0)

Het Eredivisie duel tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam is onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof geëindigd in een 3-0 overwinning voor Feyenoord. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Feyenoord kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van O. Kokcu. Feyenoord vergrootte in de 35e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Dilrosun op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 73e minuut volgde een derde treffer van Feyenoord, waarmee S. Gimenez zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Martin van den Kerkhof, waardoor Feyenoord dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Feyenoord - Sparta Rotterdam 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Feyenoord - Sparta Rotterdam teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Feyenoord Doelpunt O. Kokcu met assist van J. Dilrosun Feyenoord 1-0
33' Wissel Sparta Rotterdam Wissel K. Saito voor T. Lauritsen Sparta Rotterdam
35' Doelpunt Feyenoord Doelpunt J. Dilrosun met assist van O. Idrissi Feyenoord 2-0
63' Wissel Feyenoord Wissel Igor Paixao voor O. Idrissi Feyenoord
63' Wissel Feyenoord Wissel S. Gimenez voor Danilo Feyenoord
64' Wissel Sparta Rotterdam Wissel J. Eyenga-Lokilo voor J. de Guzman Sparta Rotterdam
64' Wissel Sparta Rotterdam Wissel A. Meijers voor Micha Pinto Sparta Rotterdam
73' Doelpunt Feyenoord Doelpunt S. Gimenez met assist van Igor Paixao Feyenoord 3-0
74' Wissel Feyenoord Wissel M. Wieffer voor J. Dilrosun Feyenoord
85' Wissel Feyenoord Wissel E. Bullaude voor O. Kokcu Feyenoord
85' Wissel Feyenoord Wissel M. Benita voor M. Pedersen Feyenoord
89' Wissel Sparta Rotterdam Wissel P. Brouwer voor Y. Namli Sparta Rotterdam
Video hoogtepunten en samenvatting Feyenoord - Sparta Rotterdam
Opstellingen Feyenoord - Sparta Rotterdam
De opstellingen van Feyenoord en Sparta Rotterdam zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Feyenoord gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Sparta Rotterdam zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Maurice Steijn
Voorbeschouwing Feyenoord - Sparta Rotterdam

Feyenoord en Sparta Rotterdam treffen elkaar in de 6e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martin van den Kerkhof en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam in de Eredivisie vond plaats op 6 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Feyenoord. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide ploegen is Feyenoord favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Sparta Rotterdam slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Feyenoord 14
Winst Sparta Rotterdam 4
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Feyenoord op een 4e positie staat, terwijl we Sparta Rotterdam terugvinden op de 10e plaats.