Nabeschouwing Fortuna Sittard - SC Cambuur (1-4) || Eredivisie 2022/2023

Zaterdag 20 augustus 2022 - 18:45 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt Fortuna Sittard het zaterdag 20 augustus 2022 om 18:45 uur in eigen huis op tegen SC Cambuur. De wedstrijd wordt gespeeld in Fortuna Sittard Stadion in Sittard.

Via de Fortuna Sittard - SC Cambuur live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fortuna Sittard - SC Cambuur (1-4)

Het Eredivisie duel tussen Fortuna Sittard en SC Cambuur is onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis geëindigd in een 1-4 overwinning voor SC Cambuur. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door B. Yilmaz, waarmee Fortuna Sittard met 1-0 de leiding nam. SC Cambuur kwam in de 47e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Breij, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 79e minuut zette M. Hoedemakers zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee SC Cambuur de leiding in de wedstrijd nam.

Na 87 minuten werd de voorsprong voor SC Cambuur vergroot nadat M. Hoedemakers de 1-3 wist te scoren. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 91e minuut wist J. Ter Heide namens SC Cambuur de eindstand op het scorebord te zetten: 1-4.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Bas Nijhuis bij een 1-4 eindstand in het voordeel van SC Cambuur.

LIVE Fortuna Sittard - SC Cambuur 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fortuna Sittard - SC Cambuur teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt B. Yilmaz met assist van I. Cordoba Fortuna Sittard 1-0
19' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor M. Hoedemakers SC Cambuur
37' Wissel SC Cambuur Wissel D. Sambissa voor R. Balk SC Cambuur
37' Wissel SC Cambuur Wissel M. Breij voor J. Jacobs SC Cambuur
46' Wissel SC Cambuur Wissel S. V. Wermeskerken voor D. Schmidt SC Cambuur
47' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt M. Breij met assist van M. Smit SC Cambuur 1-1
54' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor M. Seuntjens Fortuna Sittard
60' Wissel Fortuna Sittard Wissel T. Noslin voor I. Cordoba Fortuna Sittard
60' Wissel Fortuna Sittard Wissel C. Bassett voor P. Gladon Fortuna Sittard
75' Wissel SC Cambuur Wissel J. Ter Heide voor M. Paulissen SC Cambuur
76' Wissel Fortuna Sittard Wissel I. Pinto voor M. Tirpan Fortuna Sittard
79' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt M. Hoedemakers SC Cambuur 1-2
80' Wissel Fortuna Sittard Wissel D. Erdogan voor D. Siovas Fortuna Sittard
82' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor D. Erdogan Fortuna Sittard
84' Wissel SC Cambuur Wissel S. Hendriks voor M. Smit SC Cambuur
87' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt M. Hoedemakers met assist van D. Sambissa SC Cambuur 1-3
91' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor A. Ferati Fortuna Sittard
91' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt J. Ter Heide met assist van M. Breij SC Cambuur 1-4
Video hoogtepunten en samenvatting Fortuna Sittard - SC Cambuur
Opstellingen Fortuna Sittard - SC Cambuur
De opstellingen van Fortuna Sittard en SC Cambuur zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fortuna Sittard gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en SC Cambuur zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.