Nabeschouwing PSV - FC Volendam (7-1) || Eredivisie 2022/2023

Woensdag 31 augustus 2022 - 18:45 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt PSV het woensdag 31 augustus 2022 om 18:45 uur in eigen huis op tegen FC Volendam. De wedstrijd wordt gespeeld in Philips Stadion in Eindhoven.

Via de PSV - FC Volendam live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSV - FC Volendam (7-1)

Het Eredivisie duel tussen PSV en FC Volendam is onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk geëindigd in een 7-1 overwinning voor PSV. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 7-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. PSV kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van X. Simons. Een penalty zorgde er later in de 25e minuut voor dat PSV via C. Gakpo op 2-0 kwam te staan. In de 39e minuut volgde een derde treffer van PSV, waarmee C. Gakpo zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 40 minuten deed H. Veerman iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van FC Volendam werd verkleind tot 3-1. In de 47e werkte B. Plat de bal ongelukkig in het eigen doel, waardoor de stand op 4-1 kwam te staan. In de 51e minuut was het C. Gakpo van PSV wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 5-1 scoorde. Het volgende doelpunt van PSV viel in de 67e minuut en betekende de 6-1. Het doelpunt kwam op naam van X. Simons. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door PSV. Het was J. Bakayoko die in de 79e minuut de stand op 7-1 zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Sander van der Eijk en eindigde de wedstrijd dus met een 7-1 stand in het voordeel van PSV.

LIVE PSV - FC Volendam 7-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSV - FC Volendam teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt PSV Doelpunt X. Simons PSV 1-0
25' Penalty PSV Penalty C. Gakpo PSV 2-0
29' Gele kaart FC Volendam Gele kaart voor B. Plat FC Volendam
39' Doelpunt PSV Doelpunt C. Gakpo met assist van P. Max PSV 3-0
40' Doelpunt FC Volendam Doelpunt H. Veerman met assist van D. Mirani FC Volendam 3-1
46' Wissel PSV Wissel A. Ramalho voor A. Obispo PSV
47' Eigen doelpunt PSV Eigen doelpunt B. Plat PSV 4-1
51' Doelpunt PSV Doelpunt C. Gakpo met assist van J. Veerman PSV 5-1
55' Wissel PSV Wissel E. Gutierrez voor J. Veerman PSV
55' Wissel PSV Wissel K. Hoever voor J. Teze PSV
60' Wissel FC Volendam Wissel I. El Kadiri voor D. van Mieghem FC Volendam
62' Gele kaart FC Volendam Gele kaart voor B. Ould-Chikh FC Volendam
63' Wissel PSV Wissel Savio voor C. Gakpo PSV
67' Doelpunt PSV Doelpunt X. Simons met assist van Savio PSV 6-1
69' Wissel PSV Wissel Y. Vertessen voor X. Simons PSV
69' Wissel FC Volendam Wissel W. Ould Chikh voor R. Muhren FC Volendam
69' Wissel FC Volendam Wissel A. Douiri voor B. Plat FC Volendam
69' Wissel FC Volendam Wissel I. Nazih voor C. Eiting FC Volendam
79' Doelpunt PSV Doelpunt J. Bakayoko PSV 7-1
81' Gele kaart FC Volendam Gele kaart voor W. Ould Chikh FC Volendam
Video hoogtepunten en samenvatting PSV - FC Volendam
Opstellingen PSV - FC Volendam
De opstellingen van PSV en FC Volendam zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSV gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Volendam zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Wim Jonk
Voorbeschouwing PSV - FC Volendam

PSV en FC Volendam treffen elkaar in de 3e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sander van der Eijk en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSV en FC Volendam in de Eredivisie vond plaats op 8 februari 2009 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSV. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is PSV favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl FC Volendam slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst PSV 2
Winst FC Volendam 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSV op een 3e positie staat, terwijl we FC Volendam terugvinden op de 12e plaats.