Nabeschouwing RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam (2-2) || Eredivisie

Zondag 2 oktober 2022 - 16:45 uur

In de Eredivisie neemt RKC Waalwijk het zondag 2 oktober 2022 om 16:45 uur in eigen huis op tegen Sparta Rotterdam. De wedstrijd wordt gespeeld in Mandemakers Stadion in Waalwijk.

Via de RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam (2-2)

In de Eredivisie heeft de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door M. Kramer, waarmee RKC Waalwijk met 1-0 de leiding nam. Sparta Rotterdam kwam in de 35e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Verschueren, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 60e minuut zette I. Bel Hassani zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee RKC Waalwijk de leiding in de wedstrijd nam.

In de 62e minuut werd S. Sambo van Sparta Rotterdam met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Sparta Rotterdam het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. Na 75 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat A. Verschueren de 2-2 maakte namens Sparta Rotterdam.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

Wedstrijdstatistieken RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam
Goals
2
2
Balbezit
51%
49%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
2
0
Schoten totaal
13
15
Schoten op doel
5
6
Aanvallen
95
96
Gevaarlijke aanvallen
52
33
Passes
477
462
Overtredingen
4
1
Corners
6
5
Wissels
4
4
LIVE RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
10' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt M. Kramer met assist van I. Bel Hassani RKC Waalwijk 1-0
35' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt A. Verschueren met assist van T. Lauritsen Sparta Rotterdam 1-1
42' Wissel RKC Waalwijk Wissel R. Kuijpers voor M. Kramer RKC Waalwijk
46' Wissel RKC Waalwijk Wissel P. Vroegh voor D. Van den Buijs RKC Waalwijk
60' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt I. Bel Hassani met assist van R. Kuijpers RKC Waalwijk 2-1
62' Rode kaart Sparta Rotterdam Rode kaart voor S. Sambo Sparta Rotterdam
65' Wissel Sparta Rotterdam Wissel D. Abels voor J. de Guzman Sparta Rotterdam
67' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor I. Bel Hassani RKC Waalwijk
72' Wissel RKC Waalwijk Wissel Z. Bakkali voor I. Bel Hassani RKC Waalwijk
75' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt A. Verschueren met assist van V. van Crooij Sparta Rotterdam 2-2
78' Wissel Sparta Rotterdam Wissel J. Kitolano voor Y. Namli Sparta Rotterdam
86' Wissel RKC Waalwijk Wissel M. Biereth voor P. Clement RKC Waalwijk
87' Wissel Sparta Rotterdam Wissel O. Rekik voor S. Mijnans Sparta Rotterdam
87' Wissel Sparta Rotterdam Wissel J. Van Mullem voor A. Verschueren Sparta Rotterdam
90' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor S. Adewoye RKC Waalwijk
Video hoogtepunten en samenvatting RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam
Opstellingen RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam
De opstellingen van RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat RKC Waalwijk gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Sparta Rotterdam zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Joseph Oosting
Formatie 4-3-3
Coach Maurice Steijn
Voorbeschouwing RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam

RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam treffen elkaar in de 8e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ingmar Oostrom en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam in de Eredivisie vond plaats op 23 december 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide teams is Sparta Rotterdam favoriet. 7 keer wist de ploeg van RKC Waalwijk te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor RKC Waalwijk. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst RKC Waalwijk 4
Winst Sparta Rotterdam 7
Gelijkspel 1
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel RKC Waalwijk op een 9e positie staat, terwijl we Sparta Rotterdam terugvinden op de 8e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam Opstelling RKC Waalwijk Opstelling Sparta Rotterdam Live RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam Live RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam kijken RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam kijken Live RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam stream RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam Fox Sports Nabeschouwing RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam Uitslag RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam Statistieken RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam Eredivisie 2022/2023 RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam wedden RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam gokken RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam Unibet