Nabeschouwing SC Cambuur - FC Groningen (0-1) || Eredivisie 2022/2023

Zondag 11 september 2022 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt SC Cambuur het zondag 11 september 2022 om 14:30 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in Cambuurstadion in Leeuwarden.

Via de SC Cambuur - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Cambuur - FC Groningen (0-1)

Het Eredivisie duel tussen SC Cambuur en FC Groningen is onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler geëindigd in een 0-1 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 71e minuut door T. Suslov, waarmee FC Groningen met 0-1 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor FC Groningen uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE SC Cambuur - FC Groningen 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Cambuur - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor R. Balk SC Cambuur
29' Wissel SC Cambuur Wissel F. Mambimbi voor R. Balk SC Cambuur
46' Wissel FC Groningen Wissel L. Van Gelderen voor N. Kasanwirjo FC Groningen
46' Wissel FC Groningen Wissel R. Pepi voor F. Kruger FC Groningen
46' Wissel SC Cambuur Wissel C. Mac-Intosch voor F. Smand SC Cambuur
58' VAR: Afgekeurd doelpunt S. van der Water Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel S. van der Water SC Cambuur
61' Wissel FC Groningen Wissel M. Sverko voor L. Valente FC Groningen
62' Wissel SC Cambuur Wissel D. Sambissa voor S. van der Water SC Cambuur
62' Wissel SC Cambuur Wissel M. Breij voor D. van Kaam SC Cambuur
64' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor T. Suslov FC Groningen
71' Doelpunt FC Groningen Doelpunt T. Suslov met assist van R. Pepi FC Groningen 0-1
75' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor M. Breij SC Cambuur
75' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor M. Sverko FC Groningen
78' Wissel SC Cambuur Wissel T. Boere voor M. Tol SC Cambuur
87' Wissel FC Groningen Wissel D. Dankerlui voor P. Abraham FC Groningen
90' VAR: Afgekeurd doelpunt R. Balker Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding R. Balker FC Groningen
95' Wissel FC Groningen Wissel D. Irandust voor T. Suslov FC Groningen
96' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor D. Irandust FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting SC Cambuur - FC Groningen
Opstellingen SC Cambuur - FC Groningen
De opstellingen van SC Cambuur en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Cambuur gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Henk de Jong
Coach Frank Wormuth
Voorbeschouwing SC Cambuur - FC Groningen

SC Cambuur en FC Groningen treffen elkaar in de 6e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Dennis Higler en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen SC Cambuur en FC Groningen in de Eredivisie vond plaats op 15 mei 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor SC Cambuur. Op basis van de afgelopen 8 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel SC Cambuur als FC Groningen wisten 3 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 2 keer in een gelijkspel.

Winst SC Cambuur 3
Winst FC Groningen 3
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel SC Cambuur op een 13e positie staat, terwijl we FC Groningen terugvinden op de 12e plaats.