Nabeschouwing SC Heerenveen - Fortuna Sittard (2-1) || Eredivisie 2022/2023

Zaterdag 27 augustus 2022 - 21:00 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt SC Heerenveen het zaterdag 27 augustus 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd wordt gespeeld in Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Via de SC Heerenveen - Fortuna Sittard live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Heerenveen - Fortuna Sittard (2-1)

Het Eredivisie duel tussen SC Heerenveen en Fortuna Sittard is onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler geëindigd in een 2-1 overwinning voor SC Heerenveen. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door S. van Hooijdonk, waarmee SC Heerenveen met 1-0 de leiding nam. SC Heerenveen vergrootte in de 44e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. van Ewijk op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Fortuna Sittard vervolgens op 2-1. Het was B. Yilmaz die vanaf 11 meter wist te scoren in de 84e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Dennis Higler, waardoor SC Heerenveen dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE SC Heerenveen - Fortuna Sittard 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Heerenveen - Fortuna Sittard teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt S. van Hooijdonk met assist van A. Sarr SC Heerenveen 1-0
44' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt M. van Ewijk SC Heerenveen 2-0
46' Wissel Fortuna Sittard Wissel P. Gladon voor C. Bassett Fortuna Sittard
46' Wissel Fortuna Sittard Wissel T. Noslin voor I. Cordoba Fortuna Sittard
66' Wissel Fortuna Sittard Wissel A. Ferati voor D. Erdogan Fortuna Sittard
75' Wissel SC Heerenveen Wissel S. Olsson voor T. Halilovic SC Heerenveen
75' Wissel SC Heerenveen Wissel R. Kaib voor M. Kohlert SC Heerenveen
81' Wissel SC Heerenveen Wissel A. Andersson voor S. van Hooijdonk SC Heerenveen
83' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor J. van Aken SC Heerenveen
84' Penalty Fortuna Sittard Penalty B. Yilmaz Fortuna Sittard 2-1
85' Wissel Fortuna Sittard Wissel R. Vita voor M. Tirpan Fortuna Sittard
91' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor B. Yilmaz Fortuna Sittard
Video hoogtepunten en samenvatting SC Heerenveen - Fortuna Sittard
Opstellingen SC Heerenveen - Fortuna Sittard
De opstellingen van SC Heerenveen en Fortuna Sittard zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Heerenveen gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Fortuna Sittard zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing SC Heerenveen - Fortuna Sittard

SC Heerenveen en Fortuna Sittard treffen elkaar in de 4e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Dennis Higler en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen SC Heerenveen en Fortuna Sittard in de Eredivisie vond plaats op 5 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fortuna Sittard. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is SC Heerenveen favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Fortuna Sittard slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst SC Heerenveen 4
Winst Fortuna Sittard 3
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel SC Heerenveen op een 7e positie staat, terwijl we Fortuna Sittard terugvinden op de 17e plaats.