Nabeschouwing Vitesse - Fortuna Sittard (1-2) || Eredivisie 2022/2023

Zondag 9 oktober 2022 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt Vitesse het zondag 9 oktober 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd wordt gespeeld in GelreDome in Arnhem.

Via de Vitesse - Fortuna Sittard live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Vitesse - Fortuna Sittard (1-2)

Het Eredivisie duel tussen Vitesse en Fortuna Sittard is onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot geëindigd in een 1-2 overwinning voor Fortuna Sittard. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door B. Bialek, waarmee Vitesse met 1-0 de leiding nam. Fortuna Sittard kwam in de 40e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Ferati, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 80e minuut zette R. Vita zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Fortuna Sittard de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jeroen Manschot, waardoor Fortuna Sittard dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Vitesse - Fortuna Sittard 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Vitesse - Fortuna Sittard teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Wissel Fortuna Sittard Wissel M. Seuntjens voor I. Pinto Fortuna Sittard
32' Doelpunt Vitesse Doelpunt B. Bialek met assist van M. Bero Vitesse 1-0
40' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt A. Ferati met assist van I. Cordoba Fortuna Sittard 1-1
51' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor T. Hajek Vitesse
55' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor M. Wittek Vitesse
58' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor R. Flamingo Vitesse
59' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor M. Bero Vitesse
61' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor O. Ozyakup Fortuna Sittard
67' Wissel Vitesse Wissel K. Kozlowski voor R. Flamingo Vitesse
68' Wissel Vitesse Wissel M. Manhoef voor N. Baden Frederiksen Vitesse
68' Wissel Vitesse Wissel M. Meulensteen voor T. Hajek Vitesse
78' Wissel Fortuna Sittard Wissel R. Vita voor I. Cordoba Fortuna Sittard
78' Wissel Fortuna Sittard Wissel T. Noslin voor U. Embalo Fortuna Sittard
80' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt R. Vita Fortuna Sittard 1-2
83' Wissel Vitesse Wissel G. de Regt voor G. Vidovic Vitesse
88' Wissel Fortuna Sittard Wissel R. Janssen voor A. Ferati Fortuna Sittard
88' Wissel Fortuna Sittard Wissel C. Bassett voor O. Ozyakup Fortuna Sittard
Video hoogtepunten en samenvatting Vitesse - Fortuna Sittard
Opstellingen Vitesse - Fortuna Sittard
De opstellingen van Vitesse en Fortuna Sittard zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Vitesse gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Fortuna Sittard zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Phillip Cocu
Coach Julio Velázquez Santiago
Voorbeschouwing Vitesse - Fortuna Sittard

Vitesse en Fortuna Sittard treffen elkaar in de 9e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jeroen Manschot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Vitesse en Fortuna Sittard in de Eredivisie vond plaats op 11 mei 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Vitesse. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Vitesse favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Fortuna Sittard slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Vitesse 5
Winst Fortuna Sittard 1
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Vitesse op een 16e positie staat, terwijl we Fortuna Sittard terugvinden op de 15e plaats.