Nabeschouwing Almere City - SC Heerenveen (1-1) || Eredivisie 2023/2024

Vrijdag 3 mei 2024 - 20:00 uur



In de Eredivisie 2023/2024 neemt Almere City het vrijdag 3 mei 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld in Yanmar Stadion in Almere Stad.

Via de Almere City - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Almere City - SC Heerenveen (1-1)

De Eredivisie 2023/2024 wedstrijd tussen Almere City en SC Heerenveen geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 47e minuut door Kornelius Hansen, waarmee Almere City met 1-0 de leiding nam. SC Heerenveen kwam na 80 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van Osame Sahraoui, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken. Een penalty in de 88e minuut was de ideale kans voor SC Heerenveen om te scoren. Thom Haye was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 1-1 bleef.

In de 91e minuut werd Peer Koopmeiners van Almere City met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Almere City het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

Wedstrijdstatistieken Almere City - SC Heerenveen
Goals
1
1
Balbezit
44%
56%
Rode kaarten
1
0
Gele kaarten
2
0
Schoten totaal
13
18
Schoten op doel
4
5
Aanvallen
116
98
Gevaarlijke aanvallen
67
43
Passes
366
451
Overtredingen
12
6
Buitenspel
3
1
Corners
3
9
Wissels
3
4
LIVE Almere City - SC Heerenveen 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Almere City - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
47' Doelpunt Almere City Doelpunt Kornelius Hansen met assist van Peer Koopmeiners Almere City 1-0
57' Wissel SC Heerenveen Wissel Patrik Walemark voor Simon Olsson SC Heerenveen
66' Wissel Almere City Wissel J. van Duiven voor Kornelius Hansen Almere City
70' Wissel SC Heerenveen Wissel Espen van Ee voor Ché Nunnely SC Heerenveen
70' Wissel SC Heerenveen Wissel Ion Nicolaescu voor Pelle van Amersfoort SC Heerenveen
77' Gele kaart Almere City Gele kaart voor S. Resink Almere City
79' Wissel Almere City Wissel Milan Corryn voor S. Resink Almere City
80' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt Osame Sahraoui SC Heerenveen 1-1
87' Gele kaart Almere City Gele kaart voor Yoann Cathline Almere City
88' Penalty gemist SC Heerenveen Penalty gemist Thom Haye Thom Haye SC Heerenveen
91' Rode kaart Almere City Rode kaart voor Peer Koopmeiners Almere City
90' Wissel SC Heerenveen Wissel Pawel Bochniewicz voor Oliver Braude SC Heerenveen
90' Wissel Almere City Wissel Joey Jacobs voor Théo Barbet Almere City
Video hoogtepunten en samenvatting Almere City - SC Heerenveen
Opstellingen Almere City - SC Heerenveen
De opstellingen van Almere City en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Almere City gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en SC Heerenveen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Kees van Wonderen
Basiselftal SC Heerenveen
# Speler Pos.
44 Andries Noppert K
45 Oliver Johansen Braude V
4 Sven van Beek V
7 Mats Köhlert V
6 Syb van Ottele V
28 Luuk Brouwers M
19 Simon Olsson M
17 Che Nunnely M
20 Osame Sahraoui M
33 Thom Haye M
11 Pelle van Amersfoort A
Voorbeschouwing Almere City - SC Heerenveen

Almere City en SC Heerenveen treffen elkaar in de 32e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martijn Vos en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Almere City en SC Heerenveen in de Eredivisie vond plaats op 1 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor SC Heerenveen. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is SC Heerenveen favoriet. 1 keer wist de ploeg van Almere City te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Almere City. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Almere City 0
Winst SC Heerenveen 1
Gelijkspel 0
Totaal 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Almere City op een 13e positie staat, terwijl we SC Heerenveen terugvinden op de 10e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Almere City - SC Heerenveen Opstelling Almere City Opstelling SC Heerenveen Live Almere City - SC Heerenveen Live Almere City - SC Heerenveen kijken Almere City - SC Heerenveen kijken Live Almere City - SC Heerenveen stream Almere City - SC Heerenveen Fox Sports Nabeschouwing Almere City - SC Heerenveen Uitslag Almere City - SC Heerenveen Statistieken Almere City - SC Heerenveen Eredivisie 2023/2024 Almere City - SC Heerenveen wedden Almere City - SC Heerenveen gokken Almere City - SC Heerenveen Unibet