Nabeschouwing AZ - Ajax (2-0) || Eredivisie 2023/2024

Zondag 25 februari 2024 - 16:45 uur

AZ - Ajax

In de Eredivisie 2023/2024 neemt AZ het zondag 25 februari 2024 om 16:45 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - Ajax (2-0)

Het Eredivisie duel tussen AZ en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout geëindigd in een 2-0 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door Ruben van Bommel, waarmee AZ met 1-0 de leiding nam. AZ vergrootte in de 67e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Ruben van Bommel op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor AZ.

LIVE AZ - Ajax 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt AZ Doelpunt Ruben van Bommel met assist van Vangelis Pavlidis AZ 1-0
36' Wissel Ajax Wissel Ahmetcan Kaplan  voor Anton Gaaei Ajax
55' Gele kaart AZ Gele kaart voor Riechedly Bazoer AZ
64' Wissel Ajax Wissel Chuba Akpom voor Benjamin Tahirovic Ajax
67' Doelpunt AZ Doelpunt Ruben van Bommel met assist van Mayckel Lahdo AZ 2-0
67' Wissel AZ Wissel Mayckel Lahdo voor Kristijan Belić AZ
79' Gele kaart AZ Gele kaart voor Wouter Goes  AZ
80' Wissel Ajax Wissel Julian Rijkhoff voor Kristian Hlynsson Ajax
81' Wissel Ajax Wissel Sivert Mannsverk voor Branco van den Boomen Ajax
83' Wissel AZ Wissel Myron van Brederode  voor Sven Mijnans AZ
84' Wissel AZ Wissel Ernest Poku voor Ruben van Bommel AZ
84' Wissel AZ Wissel Bruno Martins Indi  voor Riechedly Bazoer AZ
88' VAR: Afgekeurd doelpunt Brian Brobbey Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Brian Brobbey Ajax
93' Wissel AZ Wissel Alexandre Penetra voor Wouter Goes  AZ
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - Ajax
Opstellingen AZ - Ajax
De opstellingen van AZ en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Ajax zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach John van 't Schip
Voorbeschouwing AZ - Ajax

AZ en Ajax treffen elkaar in de 23e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Allard Lindhout en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen AZ en Ajax in de Eredivisie vond plaats op 8 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 39 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 18 keer wist de ploeg van AZ te winnen, tegenover 12 winstpartijen voor AZ. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst AZ 12
Winst Ajax 18
Gelijkspel 9
Totaal 39

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AZ op een 4e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 5e plaats.