Nabeschouwing AZ - Almere City (4-1) || Eredivisie 2023/2024

Zaterdag 9 december 2023 - 21:00 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt AZ het zaterdag 9 december 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Almere City. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - Almere City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - Almere City (4-1)

Het Eredivisie duel tussen AZ en Almere City is onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk geëindigd in een 4-1 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door Vangelis Pavlidis, waarmee AZ met 1-0 de leiding nam. Almere City kwam in de 56e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Loïc Mbe Soh, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 66e minuut zette Dani de Wit zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee AZ de leiding in de wedstrijd nam.

Na 80 minuten werd de voorsprong voor AZ vergroot nadat David Møller Wolfe de 3-1 wist te scoren. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 92e minuut wist Vangelis Pavlidis namens AZ de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Sander van der Eijk bij een 4-1 eindstand in het voordeel van AZ.

LIVE AZ - Almere City 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - Almere City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt AZ Doelpunt Vangelis Pavlidis met assist van Jordy Clasie  AZ 1-0
23' Gele kaart Almere City Gele kaart voor Damian van Bruggen Almere City
46' Wissel AZ Wissel Jayden Addai voor Ernest Poku AZ
46' Wissel AZ Wissel Myron van Brederode  voor Ruben van Bommel AZ
56' Doelpunt Almere City Doelpunt Loïc Mbe Soh met assist van Peer Koopmeiners Almere City 1-1
64' Gele kaart Almere City Gele kaart voor Joey Jacobs Almere City
64' Wissel AZ Wissel Jens Odgaard voor Tiago Dantas  AZ
64' Wissel AZ Wissel Dani de Wit voor Djordje Mihailovic AZ
66' Doelpunt AZ Doelpunt Dani de Wit met assist van Alexandre Penetra AZ 2-1
67' Wissel Almere City Wissel Yoann Cathline voor Rajiv van La Parra Almere City
67' Wissel Almere City Wissel Théo Barbet voor Damian van Bruggen Almere City
73' Gele kaart Almere City Gele kaart voor Stije Resink Almere City
77' Wissel Almere City Wissel Yann Kitala voor Kornelius Hansen  Almere City
77' Wissel Almere City Wissel Álvaro Peña voor Stije Resink Almere City
80' Doelpunt AZ Doelpunt David Møller Wolfe met assist van Jens Odgaard AZ 3-1
81' Gele kaart Almere City Gele kaart voor Yann Kitala Almere City
86' Wissel Almere City Wissel Lance Duijvestijn voor Peer Koopmeiners Almere City
88' Gele kaart AZ Gele kaart voor David Møller Wolfe AZ
94' Gele kaart AZ Gele kaart voor Jordy Clasie  AZ
92' Doelpunt AZ Doelpunt Vangelis Pavlidis met assist van Jens Odgaard AZ 4-1
94' Gele kaart Almere City Gele kaart voor S. Floranus Almere City
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - Almere City
Opstellingen AZ - Almere City
De opstellingen van AZ en Almere City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Almere City zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing AZ - Almere City

AZ en Almere City treffen elkaar in de 15e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sander van der Eijk en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat AZ en Almere City elkaar treffen in de Eredivisie.

Winst AZ 0
Winst Almere City 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AZ op een 4e positie staat, terwijl we Almere City terugvinden op de 16e plaats.