Nabeschouwing AZ - FC Utrecht (3-3) || Eredivisie 2023/2024

Zondag 19 mei 2024 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt AZ het zondag 19 mei 2024 om 14:30 uur in eigen huis op tegen FC Utrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - FC Utrecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - FC Utrecht (3-3)

De Eredivisie 2023/2024 wedstrijd tussen AZ en FC Utrecht geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 3-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door Mees de Wit, waarmee AZ met 1-0 de leiding nam. AZ vergrootte in de 16e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. van Bommel op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 37e minuut volgde een derde treffer van AZ, waarmee Vangelis Pavlidis zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 55 minuten deed Othmane Boussaid iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van FC Utrecht werd verkleind tot 3-1. In de 60e minuut werd D. de Wit van AZ met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor FC Utrecht met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen. FC Utrecht verkleinde in de 71e minuut de achterstand doordat Sam Lammers de 3-2 wist te maken, waardoor de wedstrijd toch weer spannend werd. Even later in de wedstrijd werd de 3-3 gescoord door Victor Jensen van FC Utrecht,waardoor beide ploegen in de 81e minuut toch weer op gelijke hoogte kwamen te staan.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Bas Nijhuis en eindigde de wedstrijd dus met een 3-3 stand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE AZ - FC Utrecht 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - FC Utrecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt AZ Doelpunt Mees de Wit AZ 1-0
16' Doelpunt AZ Doelpunt R. van Bommel met assist van Vangelis Pavlidis AZ 2-0
37' Doelpunt AZ Doelpunt Vangelis Pavlidis met assist van Yukinari Sugawara AZ 3-0
38' Gele kaart AZ Gele kaart voor Vangelis Pavlidis AZ
51' Gele kaart AZ Gele kaart voor I. Sadiq AZ
55' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt Othmane Boussaid FC Utrecht 3-1
59' D. de Wit AZ
60' Rode kaart AZ Rode kaart voor D. de Wit AZ
64' Wissel AZ Wissel Denso Kasius voor R. van Bommel AZ
65' Wissel FC Utrecht Wissel Jeppe Okkels voor Mark van der Maarel FC Utrecht
65' Wissel AZ Wissel David Møller Wolfe voor Mees de Wit AZ
71' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt Sam Lammers met assist van Souffian El Karouani FC Utrecht 3-2
72' Wissel FC Utrecht Wissel Marouan Azarkan voor T. Booth FC Utrecht
72' Wissel FC Utrecht Wissel Victor Jensen voor Othmane Boussaid FC Utrecht
72' Wissel FC Utrecht Wissel Niklas Vesterlund voor Hidde ter Avest FC Utrecht
77' Wissel AZ Wissel Bruno Martins Indi  voor Riechedly Bazoer AZ
77' Wissel AZ Wissel Ernest Poku voor Vangelis Pavlidis AZ
79' Wissel AZ Wissel Tiago Dantas voor Jordy Clasie AZ
81' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt Victor Jensen met assist van Jeppe Okkels FC Utrecht 3-3
91' Wissel FC Utrecht Wissel O. Fraulo voor Zidane Iqbal FC Utrecht
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - FC Utrecht
Opstellingen AZ - FC Utrecht
De opstellingen van AZ en FC Utrecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Utrecht zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Rob Penders
Voorbeschouwing AZ - FC Utrecht

AZ en FC Utrecht treffen elkaar in de 34e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen AZ en FC Utrecht in de Eredivisie vond plaats op 3 december 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 39 duels tussen beide ploegen is AZ favoriet. De thuisploeg wist 18 keer te winnen, terwijl FC Utrecht slechts 12 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst AZ 18
Winst FC Utrecht 12
Gelijkspel 9
Totaal 39

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AZ op een 4e positie staat, terwijl we FC Utrecht terugvinden op de 7e plaats.