Nabeschouwing Excelsior - FC Volendam (4-0) || Eredivisie 2023/2024

Vrijdag 12 april 2024 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt Excelsior het vrijdag 12 april 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Volendam. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - FC Volendam live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - FC Volendam (4-0)

Het Eredivisie duel tussen Excelsior en FC Volendam is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 4-0 overwinning voor Excelsior. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor Troy Parrott  in de 16e minuut, waardoor Excelsior met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel in de eerste helft, na 41 minuten was het Lance Duijvestijn die Excelsior op een 1-0 voorsprong zette. In de 43e werd de voorsprong voor Excelsior verdubbeld dankzij een doelpunt van Lazaros Lamprou.

In de 55e minuut volgde een derde treffer van Excelsior, waarmee Troy Parrott  zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Ook na de derde treffer nam Excelsior geen gas terug, waardoor in de 67e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van Lazaros Lamprou. Na 93 minuten werd opnieuw een speler van het veld gestuurd nadat Safouane Karim zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ontving. In de 93e minuut werd opnieuw een rode kaart uitgedeeld. Dit keer was het Redouan El Yaakoubi van Excelsior die voortijdig moest vertrekken.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Excelsior.

LIVE Excelsior - FC Volendam 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - FC Volendam teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Gele kaart FC Volendam Gele kaart voor Oskar Buur FC Volendam
16' Rode kaart Excelsior Rode kaart voor Troy Parrott  Excelsior
20' Wissel FC Volendam Wissel Vivaldo Semedo voor Robert Mühren FC Volendam
26' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor Mimeirhel Benita Excelsior
30' Gele kaart FC Volendam Gele kaart voor Benaissa Benamar FC Volendam
41' Doelpunt Excelsior Doelpunt Lance Duijvestijn met assist van Arthur Zagré Excelsior 1-0
43' Doelpunt Excelsior Doelpunt Lazaros Lamprou met assist van Troy Parrott  Excelsior 2-0
46' Wissel FC Volendam Wissel Luke Le Roux  voor Robin Maulun FC Volendam
55' Doelpunt Excelsior Doelpunt Troy Parrott  met assist van Lance Duijvestijn Excelsior 3-0
62' Wissel FC Volendam Wissel Q. Hoeve voor Damon Mirani FC Volendam
62' Wissel FC Volendam Wissel Safouane Karim voor D. Johnson FC Volendam
67' Doelpunt Excelsior Doelpunt Lazaros Lamprou met assist van Mimeirhel Benita Excelsior 4-0
68' Wissel Excelsior Wissel Richie Omorowa voor Troy Parrott  Excelsior
74' Wissel Excelsior Wissel Siem de Moes voor Arthur Zagré Excelsior
76' Wissel FC Volendam Wissel Calvin Twigt  voor George Cox FC Volendam
77' Gele kaart FC Volendam Gele kaart voor Safouane Karim FC Volendam
81' Wissel Excelsior Wissel Casper Widell voor Mimeirhel Benita Excelsior
82' Wissel Excelsior Wissel Oscar Uddenäs voor Derensili Sanches Fernandes Excelsior
82' Wissel Excelsior Wissel C. Sandra voor J. Baas Excelsior
93' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor Kenzo Goudmijn Excelsior
93' Tweede gele kaart FC Volendam Tweede gele kaart voor Safouane Karim FC Volendam
93' Rode kaart Excelsior Rode kaart voor Redouan El Yaakoubi Excelsior
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - FC Volendam
Opstellingen Excelsior - FC Volendam
De opstellingen van Excelsior en FC Volendam zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Excelsior gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en FC Volendam zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.