Nabeschouwing FC Twente - Excelsior (4-2) || Eredivisie 2023/2024

Vrijdag 8 december 2023 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt FC Twente het vrijdag 8 december 2023 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Excelsior. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de FC Twente - Excelsior live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - Excelsior (4-2)

Het Eredivisie duel tussen FC Twente en Excelsior is onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom geëindigd in een 4-2 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door Troy Parrott, waarmee Excelsior met 0-1 de leiding nam. Excelsior vergrootte in de 13e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Sven Nieuwpoort op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 24e minuut moest Excelsior verder met een man minder nadat Arthur Zagré een rode kaart had gekregen.

In de 45e minuut was het FC Twente dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Manfred Ugalde. In de 59e minuut werd de stand op 2-2 gezet na een benutte penalty van FC Twente speler Ricky van Wolfswinkel. FC Twente kwam op voorsprong nadat Ricky van Wolfswinkel de 3-2 wist te maken na 80 minuten. Even later viel het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 85e minuut was het FC Twente dat via Younes Taha de stand op 4-2 zette en daarmee ook de einduitslag bepaalde.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Ingmar Oostrom en eindigde de wedstrijd dus met een 4-2 stand in het voordeel van FC Twente.

LIVE FC Twente - Excelsior 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - Excelsior teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Excelsior Doelpunt Troy Parrott met assist van Redouan El Yaakoubi Excelsior 0-1
13' Doelpunt Excelsior Doelpunt Sven Nieuwpoort met assist van Lazaros Lamprou Excelsior 0-2
24' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor Noah Naujoks Excelsior
24' Rode kaart Excelsior Rode kaart voor Arthur Zagré Excelsior
25' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor Marinus Dijkhuizen Excelsior
26' Wissel FC Twente Wissel Couhaib Driouech voor FC Twente
29' Wissel FC Twente Wissel Younes Taha voor Mathias Kjölö FC Twente
29' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor Joshua Brenet  Alfons Sampsted Excelsior
35' Wissel Excelsior Wissel Ian Smeulers voor Lazaros Lamprou Excelsior
45' Doelpunt FC Twente Doelpunt Manfred Ugalde met assist van Daan Rots FC Twente 1-2
46' Wissel FC Twente Wissel Michel Vlap voor Alec Van Hoorenbeeck FC Twente
46' Wissel FC Twente Wissel Ricky van Wolfswinkel voor Daan Rots FC Twente
58' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor Siebe Horemans Excelsior
59' Penalty FC Twente Penalty Ricky van Wolfswinkel FC Twente 2-2
59' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor Sven Nieuwpoort Excelsior
61' Wissel Excelsior Wissel Mimeirhel Benita voor Troy Parrott Excelsior
67' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor Gijs Smal  FC Twente
71' Wissel FC Twente Wissel Naci Ünüvar voor Gijs Smal  FC Twente
77' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor Robin Pröpper FC Twente
80' Doelpunt FC Twente Doelpunt Ricky van Wolfswinkel met assist van Manfred Ugalde FC Twente 3-2
85' Doelpunt FC Twente Doelpunt Younes Taha met assist van Joshua Brenet  FC Twente 4-2
88' Wissel Excelsior Wissel Oscar Uddenäs voor Couhaib Driouech Excelsior
88' Wissel Excelsior Wissel Derensili Sanches Fernandes voor Noah Naujoks Excelsior
89' Wissel Excelsior Wissel Nikolas Agrafiotis voor Julian Baas Excelsior
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - Excelsior
Opstellingen FC Twente - Excelsior
De opstellingen van FC Twente en Excelsior zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Twente gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Excelsior zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Coach Joseph Oosting
Formatie 5-4-1
Coach Marinus Dijkhuizen
Voorbeschouwing FC Twente - Excelsior

FC Twente en Excelsior treffen elkaar in de 15e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ingmar Oostrom en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Twente en Excelsior in de Eredivisie vond plaats op 1 april 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide ploegen is FC Twente favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Excelsior slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Twente 9
Winst Excelsior 4
Gelijkspel 5
Totaal 18

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Twente op een 4e positie staat, terwijl we Excelsior terugvinden op de 10e plaats.