Nabeschouwing FC Twente - FC Utrecht (0-1) || Eredivisie 2023/2024

Zondag 18 februari 2024 - 12:15 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt FC Twente het zondag 18 februari 2024 om 12:15 uur in eigen huis op tegen FC Utrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de FC Twente - FC Utrecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - FC Utrecht (0-1)

Het Eredivisie duel tussen FC Twente en FC Utrecht is onder leiding van scheidsrechter Marc Nagtegaal geëindigd in een 0-1 overwinning voor FC Utrecht. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 29e minuut door Jens Toornstra, waarmee FC Utrecht met 0-1 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van FC Utrecht.

LIVE FC Twente - FC Utrecht 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - FC Utrecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Wissel FC Utrecht Wissel J. Okkels voor Taylor Booth  FC Utrecht
29' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt Jens Toornstra FC Utrecht 0-1
55' Wissel FC Twente Wissel Myron Boadu voor Michel Vlap FC Twente
55' Wissel FC Twente Wissel Alfons Sampsted voor Joshua Brenet FC Twente
65' Wissel FC Utrecht Wissel Naci Ünüvar voor Carel Eiting FC Utrecht
65' Wissel FC Twente Wissel Victor Jensen voor Jens Toornstra FC Twente
65' Wissel FC Twente Wissel Youri Regeer voor Gijs Smal FC Twente
80' Wissel FC Twente Wissel Mitchell van Bergen voor Younes Taha FC Twente
81' Wissel FC Utrecht Wissel Niklas Vesterlund voor Othmane Boussaid FC Utrecht
81' Wissel FC Utrecht Wissel Tim Handwerker voor J. Okkels FC Utrecht
93' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor Souffian El Karouani FC Utrecht
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - FC Utrecht
Opstellingen FC Twente - FC Utrecht
De opstellingen van FC Twente en FC Utrecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Twente gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en FC Utrecht zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Joseph Oosting
Coach Rob Penders
Voorbeschouwing FC Twente - FC Utrecht

FC Twente en FC Utrecht treffen elkaar in de 22e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marc Nagtegaal en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Twente en FC Utrecht in de Eredivisie vond plaats op 5 november 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 39 duels tussen beide ploegen is FC Twente favoriet. De thuisploeg wist 18 keer te winnen, terwijl FC Utrecht slechts 11 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Twente 18
Winst FC Utrecht 11
Gelijkspel 10
Totaal 39

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Twente op een 3e positie staat, terwijl we FC Utrecht terugvinden op de 11e plaats.