Nabeschouwing FC Utrecht - FC Twente (1-1) || Eredivisie 2023/2024

Zondag 5 november 2023 - 12:15 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt FC Utrecht het zondag 5 november 2023 om 12:15 uur in eigen huis op tegen FC Twente. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Via de FC Utrecht - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Utrecht - FC Twente (1-1)

De Eredivisie 2023/2024 wedstrijd tussen FC Utrecht en FC Twente geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door Oscar Fraulo, waarmee FC Utrecht met 1-0 de leiding nam. Een benutte penalty van Sem Steijn in de 31e minuut zorgde er even later voor dat FC Twente weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 66e minuut kreeg Michal Sadilek van FC Twente voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en FC Twente de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met dezelfde stand die na 45 minuten al op het scorebord stond: 1-1.

LIVE FC Utrecht - FC Twente 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Utrecht - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Wissel FC Twente Wissel Alec Van Hoorenbeeck voor Robin Pröpper FC Twente
23' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt Oscar Fraulo met assist van Isac Lidberg FC Utrecht 1-0
28' Sem Steijn FC Twente
30' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor Ryan Flamingo FC Utrecht
31' Penalty FC Twente Penalty Sem Steijn FC Twente 1-1
35' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor Mike van der Hoorn FC Utrecht
41' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor Marouan Azarkan FC Utrecht
51' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor Michal Sadilek FC Twente
48' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor Manfred Ugalde FC Twente
61' Wissel FC Utrecht Wissel Victor Jensen voor Jens Toornstra FC Utrecht
61' Wissel FC Utrecht Wissel Bart Ramselaar voor Taylor Booth  FC Utrecht
62' Wissel FC Twente Wissel Ricky van Wolfswinkel voor Manfred Ugalde FC Twente
62' Wissel FC Twente Wissel Mitchell van Bergen voor Alfons Sampsted FC Twente
62' Wissel FC Twente Wissel Youri Regeer voor Daan Rots FC Twente
66' Tweede gele kaart FC Twente Tweede gele kaart voor Michal Sadilek FC Twente
71' Wissel FC Twente Wissel Carel Eiting  voor Sem Steijn FC Twente
73' Wissel FC Utrecht Wissel Hugo Novoa voor Hidde ter Avest FC Utrecht
93' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor Mees Hilgers FC Twente
94' Wissel FC Utrecht Wissel Zakaria Labyad voor Marouan Azarkan FC Utrecht
90' Mees Hilgers FC Twente
Video hoogtepunten en samenvatting FC Utrecht - FC Twente
Opstellingen FC Utrecht - FC Twente
De opstellingen van FC Utrecht en FC Twente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Utrecht gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en FC Twente zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Rob Penders
Coach Joseph Oosting
Voorbeschouwing FC Utrecht - FC Twente

FC Utrecht en FC Twente treffen elkaar in de 11e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Serdar Gözübüyük en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Utrecht en FC Twente in de Eredivisie vond plaats op 16 april 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Utrecht. Op basis van de afgelopen 38 duels tussen beide teams is FC Twente favoriet. 18 keer wist de ploeg van FC Utrecht te winnen, tegenover 11 winstpartijen voor FC Utrecht. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Utrecht 11
Winst FC Twente 18
Gelijkspel 9
Totaal 38

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Utrecht op een 18e positie staat, terwijl we FC Twente terugvinden op de 4e plaats.