Nabeschouwing FC Utrecht - PEC Zwolle (5-1) || Eredivisie 2023/2024

Woensdag 3 april 2024 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt FC Utrecht het woensdag 3 april 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Via de FC Utrecht - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Utrecht - PEC Zwolle (5-1)

Het Eredivisie duel tussen FC Utrecht en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük geëindigd in een 5-1 overwinning voor FC Utrecht. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 47e minuut door Sam Lammers, waarmee FC Utrecht met 1-0 de leiding nam. FC Utrecht vergrootte in de 49e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Jens Toornstra op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 60e minuut wist PEC Zwolle de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Lennart Thy.

Na 77 minuten werd de voorsprong voor FC Utrecht vergroot nadat Isac Lidberg  de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 79e minuut nadat Isac Lidberg  namens FC Utrecht de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 87e minuut en kwam op naam te staan van FC Utrecht speler Adrian Blake, die daarmee tekende voor de 5-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Serdar Gözübüyük bij een 5-1 eindstand in het voordeel van FC Utrecht.

LIVE FC Utrecht - PEC Zwolle 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Utrecht - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

32' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor Davy van den Berg PEC Zwolle
46' Wissel FC Utrecht Wissel O. Fraulo voor Can Bozdoğan FC Utrecht
46' Wissel FC Utrecht Wissel Isac Lidberg  voor Othmane Boussaid FC Utrecht
46' Wissel FC Utrecht Wissel Mark van der Maarel voor Niklas Vesterlund FC Utrecht
46' Wissel PEC Zwolle Wissel Silvester van der Water voor Bram van Polen PEC Zwolle
47' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt Sam Lammers FC Utrecht 1-0
49' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt Jens Toornstra met assist van Victor Jensen FC Utrecht 2-0
60' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt Lennart Thy PEC Zwolle 2-1
63' Wissel PEC Zwolle Wissel Damian van der Haar voor Thomas Lam PEC Zwolle
63' Wissel PEC Zwolle Wissel Tolis Vellios voor Younes Namli PEC Zwolle
76' Wissel PEC Zwolle Wissel Mohamed Oukhattou voor Filip Krastev PEC Zwolle
77' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt Isac Lidberg  met assist van O. Fraulo FC Utrecht 3-1
79' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt Isac Lidberg  FC Utrecht 4-1
83' Wissel FC Utrecht Wissel Adrian Blake voor Sam Lammers FC Utrecht
83' Wissel FC Utrecht Wissel Zidane Iqbal voor Victor Jensen FC Utrecht
86' Wissel PEC Zwolle Wissel Anthony Fontana voor Anouar El Azzouzi  PEC Zwolle
87' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt Adrian Blake met assist van O. Fraulo FC Utrecht 5-1
Video hoogtepunten en samenvatting FC Utrecht - PEC Zwolle
Opstellingen FC Utrecht - PEC Zwolle
De opstellingen van FC Utrecht en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Utrecht gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en PEC Zwolle zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Coach Rob Penders
Voorbeschouwing FC Utrecht - PEC Zwolle

FC Utrecht en PEC Zwolle treffen elkaar in de 28e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Serdar Gözübüyük en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Utrecht en PEC Zwolle in de Eredivisie vond plaats op 27 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor PEC Zwolle. Op basis van de afgelopen 23 duels tussen beide ploegen is FC Utrecht favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl PEC Zwolle slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Utrecht 9
Winst PEC Zwolle 5
Gelijkspel 9
Totaal 23

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Utrecht op een 9e positie staat, terwijl we PEC Zwolle terugvinden op de 13e plaats.