Nabeschouwing FC Volendam - Go Ahead Eagles (1-2) || Eredivisie 2023/2024

Zondag 19 mei 2024 - 14:30 uur



In de Eredivisie 2023/2024 neemt FC Volendam het zondag 19 mei 2024 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Go Ahead Eagles. De wedstrijd wordt gespeeld in Kras Stadion in Volendam.

Via de FC Volendam - Go Ahead Eagles live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Volendam - Go Ahead Eagles (1-2)

Het Eredivisie duel tussen FC Volendam en Go Ahead Eagles is onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom geëindigd in een 1-2 overwinning voor Go Ahead Eagles. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door Philippe Rommens , waarmee Go Ahead Eagles met 0-1 de leiding nam. FC Volendam kwam in de 47e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Luke Le Roux , die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 88e minuut zette Enric Llansana zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Go Ahead Eagles de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ingmar Oostrom, waardoor Go Ahead Eagles dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken FC Volendam - Go Ahead Eagles
Goals
1
2
Balbezit
45%
55%
Gele kaarten
0
1
Schoten totaal
14
21
Schoten op doel
4
11
Aanvallen
67
96
Gevaarlijke aanvallen
65
45
Passes
349
434
Overtredingen
6
8
Buitenspel
2
2
Corners
5
8
Wissels
5
6
LIVE FC Volendam - Go Ahead Eagles 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Volendam - Go Ahead Eagles teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
16' Doelpunt Go Ahead Eagles Doelpunt Philippe Rommens  met assist van J. Breum Go Ahead Eagles 0-1
44' Wissel Go Ahead Eagles Wissel Finn Stokkers voor Oliver Valaker Edvardsen Go Ahead Eagles
47' Doelpunt FC Volendam Doelpunt Luke Le Roux  FC Volendam 1-1
62' Wissel Go Ahead Eagles Wissel Enric Llansana voor Philippe Rommens  Go Ahead Eagles
64' Wissel FC Volendam Wissel Safouane Karim voor Xavier Mbuyamba   FC Volendam
64' Wissel FC Volendam Wissel J. Flint voor Brian Plat FC Volendam
73' Wissel FC Volendam Wissel Zach Booth voor Robert Mühren FC Volendam
77' Wissel Go Ahead Eagles Wissel Dean James voor Bas Kuipers  Go Ahead Eagles
77' Wissel Go Ahead Eagles Wissel Pim Saathof voor Luca Everink Go Ahead Eagles
77' Wissel Go Ahead Eagles Wissel Søren Tengstedt voor Victor Edvardsen Go Ahead Eagles
85' Gele kaart Go Ahead Eagles Gele kaart voor Jamal Amofa Go Ahead Eagles
88' Doelpunt Go Ahead Eagles Doelpunt Enric Llansana met assist van Finn Stokkers Go Ahead Eagles 1-2
90' Wissel FC Volendam Wissel Mio Backhaus voor K. van Oevelen FC Volendam
90' Wissel FC Volendam Wissel Q. Hoeve voor D. Johnson FC Volendam
Video hoogtepunten en samenvatting FC Volendam - Go Ahead Eagles
Opstellingen FC Volendam - Go Ahead Eagles
De opstellingen van FC Volendam en Go Ahead Eagles zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Volendam gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Go Ahead Eagles zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Dennis van der Ree
Wissels Go Ahead Eagles
# Speler Pos.
22 Erwin Mulder K
30 Sven Jansen K
15 Dean Ruben James V
28 Pim Saathof V
20 Xander Blomme M
21 Enric Llansana M
7 Søren Tengstedt A
32 Thibo Baeten A
27 Finn Stokkers A
Voorbeschouwing FC Volendam - Go Ahead Eagles

FC Volendam en Go Ahead Eagles treffen elkaar in de 34e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ingmar Oostrom en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Volendam en Go Ahead Eagles in de Eredivisie vond plaats op 19 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Go Ahead Eagles. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide teams is Go Ahead Eagles favoriet. 3 keer wist de ploeg van FC Volendam te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor FC Volendam. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst FC Volendam 0
Winst Go Ahead Eagles 3
Gelijkspel 0
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Volendam op een 17e positie staat, terwijl we Go Ahead Eagles terugvinden op de 9e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
FC Volendam - Go Ahead Eagles Opstelling FC Volendam Opstelling Go Ahead Eagles Live FC Volendam - Go Ahead Eagles Live FC Volendam - Go Ahead Eagles kijken FC Volendam - Go Ahead Eagles kijken Live FC Volendam - Go Ahead Eagles stream FC Volendam - Go Ahead Eagles Fox Sports Nabeschouwing FC Volendam - Go Ahead Eagles Uitslag FC Volendam - Go Ahead Eagles Statistieken FC Volendam - Go Ahead Eagles Eredivisie 2023/2024 FC Volendam - Go Ahead Eagles wedden FC Volendam - Go Ahead Eagles gokken FC Volendam - Go Ahead Eagles Unibet