Nabeschouwing FC Volendam - RKC Waalwijk (3-2) || Eredivisie 2023/2024

Zondag 7 april 2024 - 16:45 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt FC Volendam het zondag 7 april 2024 om 16:45 uur in eigen huis op tegen RKC Waalwijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Kras Stadion in Volendam.

Via de FC Volendam - RKC Waalwijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Volendam - RKC Waalwijk (3-2)

Het Eredivisie duel tussen FC Volendam en RKC Waalwijk is onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük geëindigd in een 3-2 overwinning voor FC Volendam. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door Robert Mühren, waarmee FC Volendam met 1-0 de leiding nam. FC Volendam vergrootte in de 22e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Robert Mühren op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 55e minuut wist RKC Waalwijk de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Reuven Niemeijer.

Na 59 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Michiel Kramer  de 2-2 maakte voor RKC Waalwijk. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk FC Volendam dat in de 75e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat D. Johnson de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Serdar Gözübüyük en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van FC Volendam.

LIVE FC Volendam - RKC Waalwijk 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Volendam - RKC Waalwijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt FC Volendam Doelpunt Robert Mühren met assist van D. Johnson FC Volendam 1-0
22' Doelpunt FC Volendam Doelpunt Robert Mühren FC Volendam 2-0
36' Wissel RKC Waalwijk Wissel Reuven Niemeijer voor Y. Oukili RKC Waalwijk
55' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt Reuven Niemeijer met assist van Dario Van den Buijs RKC Waalwijk 2-1
59' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt Michiel Kramer  met assist van Mats Seuntjens  RKC Waalwijk 2-2
60' Gele kaart FC Volendam Gele kaart voor Robin Maulun FC Volendam
60' Wissel FC Volendam Wissel Luke Le Roux  voor Robin Maulun FC Volendam
69' Wissel FC Volendam Wissel Calvin Twigt  voor George Cox FC Volendam
75' Doelpunt FC Volendam Doelpunt D. Johnson FC Volendam 3-2
76' Wissel RKC Waalwijk Wissel Shawn Adewoye voor Julian Lelieveld RKC Waalwijk
76' Wissel RKC Waalwijk Wissel Denilho Cleonise voor Richonell Margaret RKC Waalwijk
79' Wissel FC Volendam Wissel Safouane Karim voor D. Johnson FC Volendam
80' Wissel FC Volendam Wissel Q. Hoeve voor Zach Booth FC Volendam
82' Wissel RKC Waalwijk Wissel K. Felida voor Dario Van den Buijs RKC Waalwijk
82' Wissel RKC Waalwijk Wissel David Min voor Mats Seuntjens  RKC Waalwijk
83' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor Robin Maulun RKC Waalwijk
91' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor Benaissa Benamar RKC Waalwijk
92' Gele kaart FC Volendam Gele kaart voor G. Roemeratoe FC Volendam
91' Gele kaart FC Volendam Gele kaart voor J. Gaari FC Volendam
92' Gele kaart FC Volendam Gele kaart voor Safouane Karim FC Volendam
Video hoogtepunten en samenvatting FC Volendam - RKC Waalwijk
Opstellingen FC Volendam - RKC Waalwijk
De opstellingen van FC Volendam en RKC Waalwijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Volendam gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en RKC Waalwijk zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.