Nabeschouwing Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk (1-0) || Eredivisie 2023/2024

Zaterdag 2 maart 2024 - 18:45 uurIn de Eredivisie 2023/2024 neemt Go Ahead Eagles het zaterdag 2 maart 2024 om 18:45 uur in eigen huis op tegen RKC Waalwijk. De wedstrijd wordt gespeeld in De Adelaarshorst in Deventer.

Via de Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk (1-0)

Het Eredivisie duel tussen Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk is onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel geëindigd in een 1-0 overwinning voor Go Ahead Eagles. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 61e minuut door J. Breum, waarmee Go Ahead Eagles met 1-0 de leiding nam. Beide ploegen probeerden in het vervolg van de wedstrijd tot scoren te komen, met een aantal mooie aanvallen en flink wat schoten op goal tot gevolg. Het zou echter niet leiden tot nog meer goals.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Go Ahead Eagles uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

Wedstrijdstatistieken Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk
Goals
1
0
Balbezit
54%
46%
Gele kaarten
0
1
Schoten totaal
22
19
Schoten op doel
8
6
Aanvallen
101
107
Gevaarlijke aanvallen
56
52
Passes
428
355
Overtredingen
8
15
Buitenspel
1
0
Corners
9
7
Wissels
4
5
LIVE Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
41' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor Julian Lelieveld RKC Waalwijk
46' Wissel RKC Waalwijk Wissel J. Gaari voor Julian Lelieveld RKC Waalwijk
61' Doelpunt Go Ahead Eagles Doelpunt J. Breum met assist van Søren Tengstedt Go Ahead Eagles 1-0
67' Wissel Go Ahead Eagles Wissel Thibo Baeten voor Søren Tengstedt Go Ahead Eagles
67' Wissel Go Ahead Eagles Wissel Oliver Valaker Edvardsen voor J. Breum Go Ahead Eagles
73' Wissel Go Ahead Eagles Wissel Pim Saathof voor Luca Everink Go Ahead Eagles
74' Wissel RKC Waalwijk Wissel Michiel Kramer voor Reuven Niemeijer RKC Waalwijk
75' Wissel RKC Waalwijk Wissel Zakaria Bakkali voor Chris Lokesa RKC Waalwijk
75' Wissel RKC Waalwijk Wissel Filip Stevanovic voor Denilho Cleonise RKC Waalwijk
82' Wissel Go Ahead Eagles Wissel Dean James voor Finn Stokkers  Go Ahead Eagles
86' Wissel RKC Waalwijk Wissel Ilias Takidine voor Aaron Meijers RKC Waalwijk
Video hoogtepunten en samenvatting Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk
Opstellingen Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk
De opstellingen van Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Go Ahead Eagles gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en RKC Waalwijk zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Dennis van der Ree
Wissels Go Ahead Eagles
# Speler Pos.
22 Erwin Mulder K
30 Sven Jansen K
28 Pim Saathof V
15 Dean Ruben James V
20 Xander Blomme M
32 Thibo Baeten A
23 Oliver Valaker Edvardsen A
Formatie 4-2-3-1
Coach Henk Fraser
Voorbeschouwing Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk

Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk treffen elkaar in de 24e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pol van Boekel en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk in de Eredivisie vond plaats op 11 november 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Go Ahead Eagles. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide ploegen is Go Ahead Eagles favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl RKC Waalwijk slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Go Ahead Eagles 3
Winst RKC Waalwijk 2
Gelijkspel 2
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Go Ahead Eagles op een 7e positie staat, terwijl we RKC Waalwijk terugvinden op de 16e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk Opstelling Go Ahead Eagles Opstelling RKC Waalwijk Live Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk Live Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk kijken Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk kijken Live Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk stream Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk Fox Sports Nabeschouwing Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk Uitslag Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk Statistieken Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk Eredivisie 2023/2024 Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk wedden Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk gokken Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk Unibet