Nabeschouwing NEC - Ajax (1-2) || Eredivisie 2023/2024

Zondag 3 december 2023 - 14:30 uur

NEC - Ajax

In de Eredivisie 2023/2024 neemt NEC het zondag 3 december 2023 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark De Weeren in Amsterdam.

Via de NEC - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NEC - Ajax (1-2)

Het Eredivisie duel tussen NEC en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Marc Nagtegaal geëindigd in een 1-2 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 57e minuut door Kristian Hlynsson, waarmee Ajax met 0-1 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist Ajax opnieuw te scoren. In de 88e minuut was het Carlos Forbs die de 0-2 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Ajax. In de 90e minuut wist NEC de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Elayis Tavsan . Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want NEC kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Marc Nagtegaal, waardoor Ajax dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE NEC - Ajax 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NEC - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Wissel Ajax Wissel Josip Sutalo voor Anton Gaaei Ajax
57' Doelpunt Ajax Doelpunt Kristian Hlynsson met assist van Brian Brobbey Ajax 0-1
64' Wissel NEC Wissel Elayis Tavsan  voor Sontje Hansen NEC
64' Wissel NEC Wissel Rober González voor Youri Baas NEC
66' Wissel Ajax Wissel Chuba Akpom voor Brian Brobbey Ajax
85' Wissel NEC Wissel Lars Olden Larsen voor Bram Nuytinck NEC
86' Wissel Ajax Wissel Carlos Forbs voor Steven Bergwijn Ajax
88' Doelpunt Ajax Doelpunt Carlos Forbs met assist van Steven Berghuis  Ajax 0-2
90' Doelpunt NEC Doelpunt Elayis Tavsan  met assist van Calvin Verdonk NEC 1-2
90' Wissel Ajax Wissel Jaydon Banel voor Kristian Hlynsson Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting NEC - Ajax
Opstellingen NEC - Ajax
De opstellingen van NEC en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat NEC gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Rogier Meijer
Coach John van 't Schip
Voorbeschouwing NEC - Ajax

NEC en Ajax treffen elkaar in de 14e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marc Nagtegaal en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen NEC en Ajax in de Eredivisie vond plaats op 5 maart 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 16 keer wist de ploeg van NEC te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor NEC. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst NEC 1
Winst Ajax 16
Gelijkspel 8
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel NEC op een 15e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 11e plaats.