Nabeschouwing PEC Zwolle - Fortuna Sittard (2-0) || Eredivisie 2023/2024

Zondag 5 november 2023 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt PEC Zwolle het zondag 5 november 2023 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd wordt gespeeld in MAC³PARK Stadion in Zwolle.

Via de PEC Zwolle - Fortuna Sittard live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PEC Zwolle - Fortuna Sittard (2-0)

Het Eredivisie duel tussen PEC Zwolle en Fortuna Sittard is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 2-0 overwinning voor PEC Zwolle. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 42e minuut door Davy van den Berg, waarmee PEC Zwolle met 1-0 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist PEC Zwolle opnieuw te scoren. In de 90e minuut was het Odysseus Velanas die de 2-0 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor PEC Zwolle.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor PEC Zwolle.

LIVE PEC Zwolle - Fortuna Sittard 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PEC Zwolle - Fortuna Sittard teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

36' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor Marko Lazetic Fortuna Sittard
42' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt Davy van den Berg met assist van Zico Buurmeester PEC Zwolle 1-0
46' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor Anselmo García MacNulty PEC Zwolle
46' Wissel Fortuna Sittard Wissel Milan Robberechts voor Marko Lazetic Fortuna Sittard
52' Wissel PEC Zwolle Wissel Odysseus Velanas voor Ryan Thomas PEC Zwolle
63' Wissel Fortuna Sittard Wissel Ragnar Oratmangoen voor Iman Griffith Fortuna Sittard
63' Wissel Fortuna Sittard Wissel Mouhamed Belkheir voor Kaj Sierhuis Fortuna Sittard
70' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor Younes Namli PEC Zwolle
73' Wissel Fortuna Sittard Wissel Rémy Vita voor Mitchell Dijks Fortuna Sittard
74' Wissel PEC Zwolle Wissel Ferdy Druijf voor Tolis Vellios PEC Zwolle
74' Wissel PEC Zwolle Wissel Anouar El Azzouzi  voor Thomas Lam PEC Zwolle
74' Wissel PEC Zwolle Wissel Nico Serrano voor Eliano Reijnders PEC Zwolle
81' Wissel Fortuna Sittard Wissel Arianit Ferati voor Loreintz Rosier Fortuna Sittard
82' Wissel PEC Zwolle Wissel Damian van der Haar voor Anselmo García MacNulty PEC Zwolle
90' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt Odysseus Velanas met assist van Ferdy Druijf PEC Zwolle 2-0
95' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor Damian van der Haar PEC Zwolle
Video hoogtepunten en samenvatting PEC Zwolle - Fortuna Sittard
Opstellingen PEC Zwolle - Fortuna Sittard
De opstellingen van PEC Zwolle en Fortuna Sittard zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PEC Zwolle gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Fortuna Sittard zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Johnny Jansen
Coach Adrie Poldervaart
Voorbeschouwing PEC Zwolle - Fortuna Sittard

PEC Zwolle en Fortuna Sittard treffen elkaar in de 11e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PEC Zwolle en Fortuna Sittard in de Eredivisie vond plaats op 6 maart 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor PEC Zwolle. Op basis van de afgelopen 8 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel PEC Zwolle als Fortuna Sittard wisten 3 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 2 keer in een gelijkspel.

Winst PEC Zwolle 3
Winst Fortuna Sittard 3
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PEC Zwolle op een 9e positie staat, terwijl we Fortuna Sittard terugvinden op de 11e plaats.