Nabeschouwing RKC Waalwijk - Excelsior (2-2) || Eredivisie 2023/2024

Zaterdag 2 december 2023 - 20:00 uur



In de Eredivisie 2023/2024 neemt RKC Waalwijk het zaterdag 2 december 2023 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Excelsior. De wedstrijd wordt gespeeld in Mandemakers Stadion in Waalwijk.

Via de RKC Waalwijk - Excelsior live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing RKC Waalwijk - Excelsior (2-2)

De Eredivisie 2023/2024 wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Excelsior geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door Yassin Oukili, waarmee RKC Waalwijk met 1-0 de leiding nam. RKC Waalwijk vergrootte in de 60e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Yassin Oukili op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Een eigen doelpunt van Dario Van den Buijs zorgde ervoor dat Excelsior in de 74e minuut op 2-1 kwam te staan.

Na 80 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Julian Baas de 2-2 maakte voor Excelsior. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Helaas zou het daarna ondanks een spannend slot niet meer tot doelpunten komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

Wedstrijdstatistieken RKC Waalwijk - Excelsior
Goals
2
2
Balbezit
51%
49%
Schoten totaal
17
13
Schoten op doel
8
6
Aanvallen
133
80
Gevaarlijke aanvallen
52
38
Passes
502
474
Overtredingen
9
9
Buitenspel
0
1
Corners
2
2
Wissels
3
4
LIVE RKC Waalwijk - Excelsior 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd RKC Waalwijk - Excelsior teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
21' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt Yassin Oukili met assist van Julian Lelieveld RKC Waalwijk 1-0
56' Wissel RKC Waalwijk Wissel Zakaria Bakkali voor Denilho Cleonise RKC Waalwijk
60' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt Yassin Oukili RKC Waalwijk 2-0
68' Wissel Excelsior Wissel Oscar Uddenäs voor Lazaros Lamprou Excelsior
69' Wissel Excelsior Wissel Oscar Uddenäs voor Cisse Sandra Excelsior
74' Eigen doelpunt Excelsior Eigen doelpunt Dario Van den Buijs Excelsior 2-1
77' Wissel Excelsior Wissel Noah Naujoks voor Sven Nieuwpoort Excelsior
77' Wissel Excelsior Wissel Richie Omorowa voor Troy Parrott Excelsior
79' Wissel RKC Waalwijk Wissel J. Gaari voor Filip Stevanovic RKC Waalwijk
79' Wissel RKC Waalwijk Wissel Reuven Niemeijer voor Chris Lokesa RKC Waalwijk
80' Doelpunt Excelsior Doelpunt Julian Baas Excelsior 2-2
Video hoogtepunten en samenvatting RKC Waalwijk - Excelsior
Opstellingen RKC Waalwijk - Excelsior
De opstellingen van RKC Waalwijk en Excelsior zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat RKC Waalwijk gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Excelsior zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Henk Fraser
Wissels RKC Waalwijk
# Speler Pos.
13 Mark Spenkelink K
21 Jeroen Houwen K
5 Thierry Lutonda V
23 Juriën Gaari V
22 Raz Meir V
35 Kevin Felida M
30 Daouda Weidmann M
8 Patrick Vroegh M
9 David Min A
11 Zakaria Bakkali A
27 Reuven Niemeijer A
Formatie 4-3-3
Coach Marinus Dijkhuizen
Wissels Excelsior
# Speler Pos.
18 Norbert Alblas K
28 Ian Smeulers V
15 Noah Naujoks M
19 Nikolas Agrafiotis A
11 Oscar Uddenäs A
17 Richie Omorowa A
Voorbeschouwing RKC Waalwijk - Excelsior

RKC Waalwijk en Excelsior treffen elkaar in de 14e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen RKC Waalwijk en Excelsior in de Eredivisie vond plaats op 4 februari 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide ploegen is RKC Waalwijk favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Excelsior slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst RKC Waalwijk 3
Winst Excelsior 1
Gelijkspel 2
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel RKC Waalwijk op een 16e positie staat, terwijl we Excelsior terugvinden op de 9e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.

Tags
RKC Waalwijk - Excelsior Opstelling RKC Waalwijk Opstelling Excelsior Live RKC Waalwijk - Excelsior Live RKC Waalwijk - Excelsior kijken RKC Waalwijk - Excelsior kijken Live RKC Waalwijk - Excelsior stream RKC Waalwijk - Excelsior Fox Sports Nabeschouwing RKC Waalwijk - Excelsior Uitslag RKC Waalwijk - Excelsior Statistieken RKC Waalwijk - Excelsior Eredivisie 2023/2024 RKC Waalwijk - Excelsior wedden RKC Waalwijk - Excelsior gokken RKC Waalwijk - Excelsior Unibet