Nabeschouwing SC Heerenveen - PEC Zwolle (2-0) || Eredivisie 2023/2024

Zondag 3 maart 2024 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt SC Heerenveen het zondag 3 maart 2024 om 14:30 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Via de SC Heerenveen - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Heerenveen - PEC Zwolle (2-0)

Het Eredivisie duel tussen SC Heerenveen en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Robin Hensgens geëindigd in een 2-0 overwinning voor SC Heerenveen. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 47 minuten. Anas Tahiri maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee SC Heerenveen vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. SC Heerenveen vergrootte in de 67e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Pelle van Amersfoort  op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor SC Heerenveen.

LIVE SC Heerenveen - PEC Zwolle 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Heerenveen - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor Eliano Reijnders PEC Zwolle
17' Wissel SC Heerenveen Wissel Anas Tahiri voor Luuk Brouwers SC Heerenveen
21' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor Anas Tahiri SC Heerenveen
47' Penalty SC Heerenveen Penalty Anas Tahiri SC Heerenveen 1-0
46' Wissel SC Heerenveen Wissel Ché Nunnely voor Patrik Wålemark SC Heerenveen
62' Wissel PEC Zwolle Wissel Tolis Vellios voor Silvester van der Water PEC Zwolle
67' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt Pelle van Amersfoort  met assist van Osame Sahraoui SC Heerenveen 2-0
73' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor Sven van Beek SC Heerenveen
74' Wissel PEC Zwolle Wissel Mohamed Oukhattou voor Odysseus Velanas PEC Zwolle
74' Wissel PEC Zwolle Wissel Anthony Fontana voor Eliano Reijnders PEC Zwolle
82' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor Filip Krastev PEC Zwolle
82' Wissel SC Heerenveen Wissel Daniel Karlsbakk voor Osame Sahraoui SC Heerenveen
83' Wissel PEC Zwolle Wissel Teun Gijselhart voor Filip Krastev PEC Zwolle
83' Wissel SC Heerenveen Wissel Syb van Ottele voor Anas Tahiri SC Heerenveen
88' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor Oliver Braude SC Heerenveen
Video hoogtepunten en samenvatting SC Heerenveen - PEC Zwolle
Opstellingen SC Heerenveen - PEC Zwolle
De opstellingen van SC Heerenveen en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Heerenveen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en PEC Zwolle zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Kees van Wonderen
Coach Johnny Jansen
Voorbeschouwing SC Heerenveen - PEC Zwolle

SC Heerenveen en PEC Zwolle treffen elkaar in de 24e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Robin Hensgens en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen SC Heerenveen en PEC Zwolle in de Eredivisie vond plaats op 13 januari 2024 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide ploegen is SC Heerenveen favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl PEC Zwolle slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst SC Heerenveen 8
Winst PEC Zwolle 7
Gelijkspel 6
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel SC Heerenveen op een 10e positie staat, terwijl we PEC Zwolle terugvinden op de 11e plaats.