Nabeschouwing Sparta Rotterdam - PEC Zwolle (0-2) || Eredivisie 2023/2024

Zondag 4 februari 2024 - 16:45 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt Sparta Rotterdam het zondag 4 februari 2024 om 16:45 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in Sparta-Stadion Het Kasteel in Rotterdam.

Via de Sparta Rotterdam - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sparta Rotterdam - PEC Zwolle (0-2)

Het Eredivisie duel tussen Sparta Rotterdam en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot geëindigd in een 0-2 overwinning voor PEC Zwolle. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door Thomas Lam, waarmee PEC Zwolle met 0-1 de leiding nam. PEC Zwolle vergrootte in de 70e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Davy van den Berg op een 0-2 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor PEC Zwolle.

LIVE Sparta Rotterdam - PEC Zwolle 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sparta Rotterdam - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor Mike Eerdhuijzen Sparta Rotterdam
26' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt Thomas Lam met assist van Davy van den Berg PEC Zwolle 0-1
51' Wissel PEC Zwolle Wissel Kaj de Rooij voor Bram van Polen PEC Zwolle
53' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor Kaj de Rooij PEC Zwolle
61' Wissel Sparta Rotterdam Wissel Camiel Neghli voor Koki Saito Sparta Rotterdam
64' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor Nick Fichtinger PEC Zwolle
67' Wissel Sparta Rotterdam Wissel Tobias Lauritsen voor Charles-Andreas Brym Sparta Rotterdam
70' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt Davy van den Berg PEC Zwolle 0-2
73' Wissel Sparta Rotterdam Wissel Jonathan de Guzmán voor Pelle Clement Sparta Rotterdam
73' Wissel Sparta Rotterdam Wissel Djevencio van der Kust voor Django Warmerdam Sparta Rotterdam
73' Wissel Sparta Rotterdam Wissel Rick Meissen voor Mike Eerdhuijzen Sparta Rotterdam
85' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor Anouar El Azzouzi  Younes Namli PEC Zwolle
85' Wissel PEC Zwolle Wissel Odysseus Velanas voor PEC Zwolle
Video hoogtepunten en samenvatting Sparta Rotterdam - PEC Zwolle
Opstellingen Sparta Rotterdam - PEC Zwolle
De opstellingen van Sparta Rotterdam en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sparta Rotterdam gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en PEC Zwolle zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Jeroen Rijsdijk
Voorbeschouwing Sparta Rotterdam - PEC Zwolle

Sparta Rotterdam en PEC Zwolle treffen elkaar in de 20e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jeroen Manschot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sparta Rotterdam en PEC Zwolle in de Eredivisie vond plaats op 12 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sparta Rotterdam. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide ploegen is Sparta Rotterdam favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl PEC Zwolle slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sparta Rotterdam 4
Winst PEC Zwolle 3
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sparta Rotterdam op een 8e positie staat, terwijl we PEC Zwolle terugvinden op de 10e plaats.