Nabeschouwing Vitesse - Fortuna Sittard (3-2) || Eredivisie 2023/2024

Zondag 28 april 2024 - 16:45 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt Vitesse het zondag 28 april 2024 om 16:45 uur in eigen huis op tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd wordt gespeeld in GelreDome in Arnhem.

Via de Vitesse - Fortuna Sittard live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Vitesse - Fortuna Sittard (3-2)

Het Eredivisie duel tussen Vitesse en Fortuna Sittard is onder leiding van scheidsrechter Robin Hensgens geëindigd in een 3-2 overwinning voor Vitesse. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door P. Aaronson, waarmee Vitesse met 1-0 de leiding nam. Fortuna Sittard kwam in de 44e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Iñigo Córdoba, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Fortuna Sittard vervolgens op 1-2. Het was Justin Lonwijk die vanaf 11 meter wist te scoren in de 50e minuut.

Na 68 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Marco van Ginkel  de 2-2 maakte voor Vitesse. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Vitesse dat in de 76e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat P. Aaronson de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd. Na 81 minuten kon Giovanni van Zwam van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Vitesse het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Robin Hensgens en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Vitesse.

LIVE Vitesse - Fortuna Sittard 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Vitesse - Fortuna Sittard teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor Deroy Duarte Fortuna Sittard
17' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor Siemen Voet Fortuna Sittard
22' Doelpunt Vitesse Doelpunt P. Aaronson met assist van Thomas Buitink Vitesse 1-0
29' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor N. Markelo Fortuna Sittard
35' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor Giovanni van Zwam Vitesse
44' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt Iñigo Córdoba Fortuna Sittard 1-1
46' Wissel Fortuna Sittard Wissel Alessio da Cruz voor N. Markelo Fortuna Sittard
46' Wissel Fortuna Sittard Wissel Loreintz Rosier voor Deroy Duarte Fortuna Sittard
48' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor Ramon Hendriks Vitesse
50' Penalty Fortuna Sittard Penalty Justin Lonwijk Fortuna Sittard 1-2
60' Wissel Vitesse Wissel Amine Boutrah  voor Anis Hadj Moussa Vitesse
60' Wissel Vitesse Wissel Marco van Ginkel  voor Thomas Buitink Vitesse
68' Doelpunt Vitesse Doelpunt Marco van Ginkel  met assist van Amine Boutrah  Vitesse 2-2
76' Doelpunt Vitesse Doelpunt P. Aaronson met assist van K. Kozłowski Vitesse 3-2
78' Wissel Fortuna Sittard Wissel Kristoffer Peterson voor Iñigo Córdoba Fortuna Sittard
79' Wissel Fortuna Sittard Wissel Ragnar Oratmangoen voor Alen Halilovic Fortuna Sittard
81' Wissel Vitesse Wissel E. Cornelisse voor Gyan de Regt Vitesse
81' Tweede gele kaart Vitesse Tweede gele kaart voor Giovanni van Zwam Vitesse
84' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor Mica Pinto Vitesse
86' Wissel Vitesse Wissel Carlens Arcus voor Mathijs Tielemans Vitesse
86' Wissel Fortuna Sittard Wissel Jayden Braaf voor Siemen Voet Fortuna Sittard
Video hoogtepunten en samenvatting Vitesse - Fortuna Sittard
Opstellingen Vitesse - Fortuna Sittard
De opstellingen van Vitesse en Fortuna Sittard zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Vitesse gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Fortuna Sittard zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.