Nabeschouwing RKC Waalwijk - AZ (0-3) || Eredivisie 2024/2025

Vrijdag 30 augustus 2024 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2024/2025 neemt RKC Waalwijk het vrijdag 30 augustus 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Mandemakers Stadion in Waalwijk.

Via de RKC Waalwijk - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing RKC Waalwijk - AZ (0-3)

Het Eredivisie duel tussen RKC Waalwijk en AZ is onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink geëindigd in een 0-3 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 31e minuut door Ruben van Bommel, waarmee AZ met 0-1 de leiding nam. AZ vergrootte in de 36e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Ruben van Bommel op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 73e minuut moest RKC Waalwijk verder met een man minder nadat Michiel Kramer een rode kaart had gekregen.

In de 87e minuut volgde een derde treffer van AZ, waarmee Mexx Meerdink zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Rob Dieperink, waardoor AZ dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE RKC Waalwijk - AZ 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd RKC Waalwijk - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor Reuven Niemeijer RKC Waalwijk
26' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor Daouda Weidmann RKC Waalwijk
31' Doelpunt AZ Doelpunt Ruben van Bommel met assist van Ibrahim Sadiq AZ 0-1
36' Doelpunt AZ Doelpunt Ruben van Bommel met assist van Jordy Clasie AZ 0-2
44' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor Dario Van den Buijs RKC Waalwijk
46' Wissel RKC Waalwijk Wissel Michiel Kramer voor Denilho Cleonise RKC Waalwijk
46' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor Michiel Kramer RKC Waalwijk
46' Wissel RKC Waalwijk Wissel Liam van Gelderen voor Julian Lelieveld RKC Waalwijk
46' Gele kaart AZ Gele kaart voor Wouter Goes AZ
72' Michiel Kramer RKC Waalwijk
73' Rode kaart RKC Waalwijk Rode kaart voor Michiel Kramer RKC Waalwijk
74' Wissel RKC Waalwijk Wissel Alexander Jakobsen voor Daouda Weidmann RKC Waalwijk
74' Wissel RKC Waalwijk Wissel Tim van de Loo voor Reuven Niemeijer RKC Waalwijk
78' Gele kaart AZ Gele kaart voor Ruben van Bommel AZ
78' Wissel AZ Wissel Kristijan Belic voor Wouter Goes AZ
79' Wissel AZ Wissel Denso Kasius voor David Møller Wolfe AZ
79' Wissel AZ Wissel Zico Buurmeester voor Sven Mijnans AZ
85' Wissel AZ Wissel Mexx Meerdink voor Troy Parrott AZ
85' Wissel AZ Wissel Jayden Addai voor Ruben van Bommel AZ
87' Doelpunt AZ Doelpunt Mexx Meerdink met assist van Denso Kasius AZ 0-3
92' Gele kaart AZ Gele kaart voor Kristijan Belic AZ
92' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor Chris Lokesa RKC Waalwijk
Video hoogtepunten en samenvatting RKC Waalwijk - AZ
Opstellingen RKC Waalwijk - AZ
De opstellingen van RKC Waalwijk en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat RKC Waalwijk gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en AZ zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.