Nabeschouwing Aston Villa - Legia Warszawa (2-1) || UEFA Conference League 2023/2024

Donderdag 30 november 2023 - 21:00 uur

In de UEFA Conference League 2023/2024 neemt Aston Villa het donderdag 30 november 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Legia Warszawa. De wedstrijd wordt gespeeld in Villa Park in Birmingham.

Via de Aston Villa - Legia Warszawa live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aston Villa - Legia Warszawa (2-1)

Het UEFA Conference League duel tussen Aston Villa en Legia Warszawa is onder leiding van scheidsrechter Marco Di Bello geëindigd in een 2-1 overwinning voor Aston Villa. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Aston Villa kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van Moussa Diaby. Legia Warszawa kwam in de 20e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Ernest Muci, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 58e minuut zette Álex Moreno zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Aston Villa de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Marco Di Bello, waardoor Aston Villa een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Aston Villa - Legia Warszawa 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aston Villa - Legia Warszawa teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Aston Villa Doelpunt Moussa Diaby met assist van Youri Tielemans Aston Villa 1-0
20' Doelpunt Legia Warszawa Doelpunt Ernest Muci Legia Warszawa 1-1
36' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Moussa Diaby Aston Villa
39' Gele kaart Legia Warszawa Gele kaart voor Marc Gual Legia Warszawa
41' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Douglas Luiz Aston Villa
41' Gele kaart Legia Warszawa Gele kaart voor Pawel Wszolek Legia Warszawa
53' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Youri Tielemans Aston Villa
55' Wissel Legia Warszawa Wissel Blaž Kramer voor Marc Gual Legia Warszawa
55' Wissel Legia Warszawa Wissel Patryk Kun voor Gil Dias Legia Warszawa
58' Doelpunt Aston Villa Doelpunt Álex Moreno met assist van Douglas Luiz Aston Villa 2-1
68' Gele kaart Legia Warszawa Gele kaart voor Blaž Kramer Legia Warszawa
71' Wissel Aston Villa Wissel Jacob Ramsey voor Youri Tielemans Aston Villa
71' Wissel Aston Villa Wissel Leon Bailey voor John McGinn Aston Villa
75' Gele kaart Legia Warszawa Gele kaart voor Artur Jędrzejczyk Legia Warszawa
76' Wissel Legia Warszawa Wissel Jurgen Çelhaka voor Bartosz Slisz Legia Warszawa
76' Wissel Legia Warszawa Wissel Bartosz Kapustka voor Josué Legia Warszawa
79' Wissel Aston Villa Wissel Lucas Digne voor Álex Moreno Aston Villa
79' Wissel Aston Villa Wissel Nicolò Zaniolo voor Moussa Diaby Aston Villa
83' Wissel Legia Warszawa Wissel Maciej Rosołek voor Pawel Wszolek Legia Warszawa
92' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Jhon Durán Aston Villa
90' Wissel Aston Villa Wissel Leander Dendoncker voor Douglas Luiz Aston Villa
Video hoogtepunten en samenvatting Aston Villa - Legia Warszawa
Opstellingen Aston Villa - Legia Warszawa
De opstellingen van Aston Villa en Legia Warszawa zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aston Villa gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Legia Warszawa zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing Aston Villa - Legia Warszawa

Aston Villa en Legia Warszawa spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de UEFA Conference League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Di Bello en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Aston Villa en Legia Warszawa in de UEFA Conference League vond plaats op 21 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Legia Warszawa. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Legia Warszawa favoriet. 1 keer wist de ploeg van Aston Villa te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Aston Villa. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Aston Villa 0
Winst Legia Warszawa 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Aston Villa op een 1e positie staat, terwijl we Legia Warszawa terugvinden op de 2e plaats.