Nabeschouwing AZ - Aston Villa (1-4) || UEFA Conference League 2023/2024

Donderdag 26 oktober 2023 - 18:45 uur

In de UEFA Conference League 2023/2024 neemt AZ het donderdag 26 oktober 2023 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Aston Villa. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - Aston Villa live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - Aston Villa (1-4)

Het UEFA Conference League duel tussen AZ en Aston Villa is onder leiding van scheidsrechter Sven Jablonski geëindigd in een 1-4 overwinning voor Aston Villa. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door Leon Bailey, waarmee Aston Villa met 0-1 de leiding nam. Aston Villa vergrootte in de 23e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Youri Tielemans op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 51e minuut volgde een derde treffer van Aston Villa, waarmee Ollie Watkins zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Aston Villa geen gas terug, waardoor in de 56e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van John McGinn. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 65e minuut wist Ibrahim Sadiq namens AZ de eindstand op het scorebord te zetten: 1-4.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Sven Jablonski en eindigde de wedstrijd dus met een 1-4 stand in het voordeel van Aston Villa.

LIVE AZ - Aston Villa 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - Aston Villa teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt Aston Villa Doelpunt Leon Bailey Aston Villa 0-1
19' Gele kaart AZ Gele kaart voor Sven Mijnans AZ
23' Doelpunt Aston Villa Doelpunt Youri Tielemans met assist van John McGinn Aston Villa 0-2
44' Gele kaart AZ Gele kaart voor Jordy Clasie  AZ
46' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Clément Lenglet Aston Villa
46' Wissel AZ Wissel Tiago Dantas  voor Sven Mijnans AZ
46' Wissel AZ Wissel Bruno Martins Indi  voor Alexandre Penetra AZ
51' Doelpunt Aston Villa Doelpunt Ollie Watkins Aston Villa 0-3
56' Doelpunt Aston Villa Doelpunt John McGinn met assist van Leon Bailey Aston Villa 0-4
65' Doelpunt AZ Doelpunt Ibrahim Sadiq met assist van Bruno Martins Indi  AZ 1-4
67' Wissel AZ Wissel Ruben van Bommel voor Myron van Brederode  AZ
67' Wissel AZ Wissel Jens Odgaard voor Ibrahim Sadiq AZ
69' Wissel Aston Villa Wissel Nicolò Zaniolo voor Douglas Luiz Aston Villa
81' Wissel Aston Villa Wissel Moussa Diaby voor John McGinn Aston Villa
86' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Leon Bailey Aston Villa
86' Wissel Aston Villa Wissel Leander Dendoncker voor Boubacar Kamara Aston Villa
86' Wissel Aston Villa Wissel Jhon Durán voor Ollie Watkins Aston Villa
87' Wissel Aston Villa Wissel Bertrand Traoré voor Leon Bailey Aston Villa
87' Wissel AZ Wissel Djordje Mihailovic voor Dani de Wit AZ
90' Gele kaart AZ Gele kaart voor Riechedly Bazoer AZ
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - Aston Villa
Opstellingen AZ - Aston Villa
De opstellingen van AZ en Aston Villa zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Aston Villa zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing AZ - Aston Villa

AZ en Aston Villa spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de UEFA Conference League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sven Jablonski en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat AZ en Aston Villa elkaar treffen in de UEFA Conference League.

Winst AZ 0
Winst Aston Villa 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AZ op een 1e positie staat, terwijl we Aston Villa terugvinden op de 3e plaats.