Nabeschouwing Fiorentina - Viktoria Pilsen (2-0) (na verlenging) || UEFA Conference League 2023/2024

Donderdag 18 april 2024 - 18:45 uur

In de UEFA Conference League 2023/2024 neemt Fiorentina het donderdag 18 april 2024 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Viktoria Pilsen. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Artemio Franchi in Firenze.

Via de Fiorentina - Viktoria Pilsen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fiorentina - Viktoria Pilsen (2-0) (na verlenging)

Het UEFA Conference League duel tussen Fiorentina en Viktoria Pilsen is onder leiding van scheidsrechter Jesús Gil Manzano geëindigd in een 2-0 overwinning voor Fiorentina. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 0-0 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het Fiorentina dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor Cadu in de 67e minuut, waardoor Viktoria Plzeň met een man minder kwam te staan. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 0-0 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Op de eerste goal van de wedstrijd moest uiteindelijk behoorlijk lang gewacht worden, want pas na 92 minuten was het Nicolás González die Fiorentina op een 1-0 voorsprong zette. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Fiorentina via een goal van Cristiano Biraghi  in de 108e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Jesús Gil Manzano af en was het Fiorentina die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 2-0 overwinning.

LIVE Fiorentina - Viktoria Pilsen 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fiorentina - Viktoria Pilsen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

36' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Luca Ranieri Fiorentina
37' Gele kaart Viktoria Plzeň Gele kaart voor Tomas Chory Viktoria Plzeň
56' Wissel Viktoria Plzeň Wissel Jan Kliment voor Matej Vydra Viktoria Plzeň
66' Wissel Fiorentina Wissel Maxime López voor Arthur Melo Fiorentina
66' Cadu Viktoria Plzeň
67' Rode kaart Viktoria Plzeň Rode kaart voor Cadu Viktoria Plzeň
70' Wissel Viktoria Plzeň Wissel Radim Reznik voor Tomas Chory Viktoria Plzeň
74' Gele kaart Viktoria Plzeň Gele kaart voor Radim Reznik Viktoria Plzeň
75' Wissel Fiorentina Wissel Antonín Barák voor Lucas Beltrán Fiorentina
88' Wissel Fiorentina Wissel Davide Faraoni voor Dodô Fiorentina
88' Wissel Fiorentina Wissel Jonathan Ikoné voor Andrea Belotti Fiorentina
95' Wissel Fiorentina Wissel Ibrahim Traoré voor Rolando Mandragora Fiorentina
91' Wissel Viktoria Plzeň Wissel Lucas Martínez Quarta voor Lukas Cerv  Viktoria Plzeň
92' Doelpunt Fiorentina Doelpunt Nicolás González Fiorentina 1-0
94' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Nicolás González Fiorentina
98' Wissel Fiorentina Wissel Riccardo Sottil voor Nicolás González Fiorentina
101' Wissel Viktoria Plzeň Wissel Sampson Dweh voor Lukas Kalvach Viktoria Plzeň
106' Wissel Viktoria Plzeň Wissel Jhon Mosquera voor Jan Kopic Viktoria Plzeň
108' Doelpunt Fiorentina Doelpunt Cristiano Biraghi  met assist van Jonathan Ikoné Fiorentina 2-0
Video hoogtepunten en samenvatting Fiorentina - Viktoria Pilsen
Opstellingen Fiorentina - Viktoria Pilsen
De opstellingen van Fiorentina en Viktoria Pilsen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fiorentina gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Viktoria Pilsen zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.