Nabeschouwing Astra - Austria Wien (2-3) || Europa League 2016/2017

Donderdag 15 september 2016 - 19:00 uur

In de Europa League 2016/2017 neemt Astra het donderdag 15 september 2016 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Austria Wien. De wedstrijd wordt gespeeld in Arena Naţională in Bucharest.

Via de Astra - Austria Wien live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Astra - Austria Wien (2-3)

Het Europa League duel tussen Astra en Austria Wien is onder leiding van scheidsrechter Andreas Ekberg geëindigd in een 2-3 overwinning voor Austria Wien. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 16 minuten. R. Holzhauser maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Austria Wien vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Astra kwam in de 18e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van D. Alibec, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 33e minuut zette K. Friesenbichler zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Austria Wien de leiding in de wedstrijd nam.

Na 58 minuten werd de voorsprong voor Austria Wien vergroot nadat A. Grünwald de 1-3 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Astra dat in de 74e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat C. Săpunaru de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd. Na 79 minuten werd L. Rotpuller van Austria Wien met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor het team met een man minder de resterende wedstrijd moest vervolgen.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Andreas Ekberg en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Austria Wien.

LIVE Astra - Austria Wien 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Astra - Austria Wien teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Penalty Austria Wien Penalty R. Holzhauser Austria Wien 0-1
18' Doelpunt Astra Doelpunt D. Alibec met assist van C. Budescu Astra 1-1
24' Gele kaart Austria Wien Gele kaart voor K. Friesenbichler Austria Wien
33' Doelpunt Austria Wien Doelpunt K. Friesenbichler met assist van A. Grünwald Austria Wien 1-2
37' Wissel Austria Wien Wissel J. Larsen voor David De Paula Austria Wien
44' Gele kaart Astra Gele kaart voor Junior Maranhão Astra
46' Wissel Astra Wissel T. Seto voor D. Niculae Astra
46' Wissel Astra Wissel V. Nicoară voor F. Lovin Astra
57' Gele kaart Astra Gele kaart voor Geraldo Alves Astra
58' Doelpunt Austria Wien Doelpunt A. Grünwald Austria Wien 1-3
62' Wissel Austria Wien Wissel Lucas Venuto voor Felipe Pires Austria Wien
74' Doelpunt Astra Doelpunt C. Săpunaru met assist van C. Budescu Astra 2-3
76' Wissel Astra Wissel D. Florea voor D. Boudjemaa Astra
79' Rode kaart Austria Wien Rode kaart voor L. Rotpuller Austria Wien
82' Wissel Austria Wien Wissel O. Kayode voor K. Friesenbichler Austria Wien
85' Gele kaart Astra Gele kaart voor D. Alibec Astra
Video hoogtepunten en samenvatting Astra - Austria Wien
Opstellingen Astra - Austria Wien

Voorbeschouwing Astra - Austria Wien

Astra en Austria Wien spelen tegen elkaar in seizoen 2016/2017 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andreas Ekberg en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Europa League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

Het is voor het eerst dat Astra en Austria Wien elkaar treffen in de Europa League.