Nabeschouwing Athletic Club - Rapid Wien (1-0) || Europa League 2016/2017

Donderdag 29 september 2016 - 21:05 uur

In de Europa League 2016/2017 neemt Athletic Club het donderdag 29 september 2016 om 21:05 uur in eigen huis op tegen Rapid Wien. De wedstrijd wordt gespeeld in San Mamés Barria in Bilbao.

Via de Athletic Club - Rapid Wien live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Athletic Club - Rapid Wien (1-0)

Het Europa League duel tussen Athletic Club en Rapid Wien is onder leiding van scheidsrechter Tony Chapron geëindigd in een 1-0 overwinning voor Athletic Club. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 59e minuut door Beñat, waarmee Athletic Club met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Athletic Club dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Athletic Club uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Athletic Club - Rapid Wien 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Athletic Club - Rapid Wien teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

29' Gele kaart Rapid Vienna Gele kaart voor T. Schrammel Rapid Vienna
59' Doelpunt Athletic Club Doelpunt Beñat met assist van Raúl García Athletic Club 1-0
59' Wissel Athletic Club Wissel San José voor Iturraspe Athletic Club
59' Wissel Athletic Club Wissel Muniain voor Susaeta Athletic Club
65' Gele kaart Rapid Vienna Gele kaart voor C. Dibon Rapid Vienna
67' Wissel Rapid Vienna Wissel S. Hofmann voor I. Močinić Rapid Vienna
72' Gele kaart Rapid Vienna Gele kaart voor S. Grahovac Rapid Vienna
72' Wissel Rapid Vienna Wissel T. Szántó voor A. Traustason Rapid Vienna
74' Gele kaart Rapid Vienna Gele kaart voor Joelinton Rapid Vienna
80' Wissel Athletic Club Wissel Mikel Rico voor Beñat Athletic Club
83' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Yeray Álvarez Athletic Club
85' Wissel Rapid Vienna Wissel G. Kvilitaia voor Joelinton Rapid Vienna
Video hoogtepunten en samenvatting Athletic Club - Rapid Wien
Opstellingen Athletic Club - Rapid Wien

Voorbeschouwing Athletic Club - Rapid Wien

Athletic Club en Rapid Wien spelen tegen elkaar in seizoen 2016/2017 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tony Chapron en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Athletic Club en Rapid Wien elkaar treffen in de Europa League.