Nabeschouwing Celtic - Salzburg (1-2) || Europa League 2018/2019

Donderdag 13 december 2018 - 21:00 uur

In de Europa League 2018/2019 neemt Celtic het donderdag 13 december 2018 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Salzburg. De wedstrijd wordt gespeeld in Celtic Park in Glasgow.

Via de Celtic - Salzburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Celtic - Salzburg (1-2)

Het Europa League duel tussen Celtic en Salzburg is onder leiding van scheidsrechter Ruddy Buquet geëindigd in een 1-2 overwinning voor Salzburg. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 67e minuut door M. Dabour, waarmee Salzburg met 0-1 de leiding nam. Salzburg vergrootte in de 78e minuut de voorsprong nadat het via een goal van F. Gulbrandsen op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Een penalty in de 95e minuut was de ideale kans voor Celtic om te scoren. O. Ntcham was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 0-2 bleef.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat O. Ntcham namens Celtic in de 95e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 1-2 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ruddy Buquet, waardoor Salzburg een 1-2 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Celtic - Salzburg 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Celtic - Salzburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Gele kaart Salzburg Gele kaart voor J. Onguéné Salzburg
21' Wissel Celtic Wissel K. Ajer voor M. Lustig Celtic
46' Wissel Celtic Wissel S. Brown voor S. Sinclair Celtic
58' Wissel Celtic Wissel O. Ntcham voor R. Christie Celtic
67' Doelpunt Salzburg Doelpunt M. Dabour met assist van S. Lainer Salzburg 0-1
74' Wissel Salzburg Wissel F. Gulbrandsen voor T. Minamino Salzburg
78' Doelpunt Salzburg Doelpunt F. Gulbrandsen Salzburg 0-2
80' Wissel Salzburg Wissel C. Leitgeb voor E. Mwepu Salzburg
87' Gele kaart Salzburg Gele kaart voor André Ramalho Salzburg
88' Gele kaart Celtic Gele kaart voor F. Benković Celtic
91' Wissel Salzburg Wissel S. Prevljak voor M. Dabour Salzburg
95' Penalty gemist Celtic Penalty gemist O. Ntcham Celtic
95' Doelpunt Celtic Doelpunt O. Ntcham Celtic 1-2
Video hoogtepunten en samenvatting Celtic - Salzburg
Opstellingen Celtic - Salzburg
De opstellingen van Celtic en Salzburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Celtic gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Salzburg zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.