Nabeschouwing Chelsea - Arsenal (4-1) || Europa League 2018/2019

Woensdag 29 mei 2019 - 21:00 uur

In de Europa League 2018/2019 neemt Chelsea het woensdag 29 mei 2019 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Arsenal. De wedstrijd wordt gespeeld in Bakı Olimpiya Stadionu in Baku.

Via de Chelsea - Arsenal live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Chelsea - Arsenal (4-1)

Het Europa League duel tussen Chelsea en Arsenal is onder leiding van scheidsrechter Gianluca Rocchi geëindigd in een 4-1 overwinning voor Chelsea. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 49e minuut door O. Giroud, waarmee Chelsea met 1-0 de leiding nam. Chelsea vergrootte in de 60e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Pedro op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Chelsea vervolgens op 3-0. Het was E. Hazard die vanaf 11 meter wist te scoren in de 65e minuut.

Na 69 minuten deed A. Iwobi iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Arsenal werd verkleind tot 3-1. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 72e minuut wist E. Hazard namens Chelsea de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Gianluca Rocchi en eindigde de wedstrijd dus met een 4-1 stand in het voordeel van Chelsea.

LIVE Chelsea - Arsenal 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Chelsea - Arsenal teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

49' Doelpunt Chelsea Doelpunt O. Giroud met assist van Emerson Chelsea 1-0
56' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Pedro Chelsea
60' Doelpunt Chelsea Doelpunt Pedro met assist van E. Hazard Chelsea 2-0
65' Penalty Chelsea Penalty E. Hazard Chelsea 3-0
66' Wissel Arsenal Wissel M. Guendouzi voor N. Monreal Arsenal
66' Wissel Arsenal Wissel A. Iwobi voor L. Torreira Arsenal
68' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor A. Christensen Chelsea
69' Doelpunt Arsenal Doelpunt A. Iwobi Arsenal 3-1
71' Wissel Chelsea Wissel Willian voor Pedro Chelsea
72' Doelpunt Chelsea Doelpunt E. Hazard met assist van O. Giroud Chelsea 4-1
76' Wissel Chelsea Wissel R. Barkley voor M. Kovacic Chelsea
77' Wissel Arsenal Wissel J. Willock voor M. Ozil Arsenal
89' Wissel Chelsea Wissel D. Zappacosta voor E. Hazard Chelsea
Video hoogtepunten en samenvatting Chelsea - Arsenal
Opstellingen Chelsea - Arsenal
De opstellingen van Chelsea en Arsenal zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Chelsea gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Arsenal zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Chelsea - Arsenal

Chelsea en Arsenal spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Gianluca Rocchi en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Chelsea en Arsenal elkaar treffen in de Europa League.