Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Zorya (3-2) || Europa League 2018/2019

Donderdag 30 augustus 2018 - 18:30 uur

In de Europa League 2018/2019 neemt Red Bull Leipzig het donderdag 30 augustus 2018 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Zorya. De wedstrijd wordt gespeeld in Red Bull Arena in Leipzig.

Via de Red Bull Leipzig - Zorya live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Zorya (3-2)

Het Europa League duel tussen Red Bull Leipzig en Zorya is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 3-2 overwinning voor Red Bull Leipzig. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door Matheus Cunha, waarmee RB Leipzig met 1-0 de leiding nam. Zorya kwam in de 35e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Rafael Ratão, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 48e minuut zette A. Gordienko zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Zorya de leiding in de wedstrijd nam.

Na 69 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat J. Augustin de 2-2 maakte voor RB Leipzig. In de 90e minuut werd de stand op 3-2 gezet na een benutte penalty van RB Leipzig speler E. Forsberg.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Danny Desmond Makkelie bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Red Bull Leipzig.

LIVE Red Bull Leipzig - Zorya 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Red Bull Leipzig - Zorya teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt Matheus Cunha met assist van K. Kampl RB Leipzig 1-0
13' Gele kaart Zorya Gele kaart voor O. Svatok Zorya
35' Doelpunt Zorya Doelpunt Rafael Ratão met assist van O. Karavaev Zorya 1-1
38' Gele kaart Zorya Gele kaart voor I. Kharatin Zorya
48' Doelpunt Zorya Doelpunt A. Gordienko met assist van O. Karavaev Zorya 1-2
59' Wissel RB Leipzig Wissel E. Forsberg voor I. Konaté RB Leipzig
59' Wissel RB Leipzig Wissel J. Augustin voor Y. Poulsen RB Leipzig
67' Wissel Zorya Wissel V. Kochergin voor A. Gordienko Zorya
69' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt J. Augustin met assist van T. Werner RB Leipzig 2-2
69' Wissel Zorya Wissel Y. Cheberko voor V. Kabaiev Zorya
79' Wissel RB Leipzig Wissel Bruma voor K. Laimer RB Leipzig
80' Wissel Zorya Wissel V. Pryyma voor Rafael Ratão Zorya
83' Gele kaart Zorya Gele kaart voor L. Felipe Zorya
90' Penalty RB Leipzig Penalty E. Forsberg RB Leipzig 3-2
Video hoogtepunten en samenvatting Red Bull Leipzig - Zorya
Opstellingen Red Bull Leipzig - Zorya
De opstellingen van Red Bull Leipzig en Zorya zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Red Bull Leipzig gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Zorya zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Ralf Rangnick
Voorbeschouwing Red Bull Leipzig - Zorya

Red Bull Leipzig en Zorya spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Red Bull Leipzig en Zorya in de Europa League vond plaats op 23 augustus 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.